Festival Moja posla

06.06.2013.

U četvrtak, 6. juna u Kulturnom centru Grad organizacija SEE ICT održava Festival «Moja posla» na kome će mladima biti predstavljena inovativna, tražena zanimanja i mlade kompanije u Srbiji. Cilj festivala je da informiše mlade o mogućnostima obrazovanja i izbora profesije i motiviše ih da se aktivno bave karijerom i stvaranjem posla. 

Reč je o okupljanju kreativnih mladih, testiranju i promociji koncepta co-working-a – rada u zajedničkom, deljenom prostoru koji povezuje i umrežava pojedince iz različitih oblasti, podstiče inovaciju i zajedničko rešavanje problema. Otvorena kancelarija daće mladima šansu da se upoznaju sa novim načinima rada i modernim karijerama , kao i podsticaj da sami kreiraju svoje sutrašnje radno okruženje.

Festival Moja Posla je deo projekta www.mojaposla.rs i projekta „Profesionalna orijentacija u Srbiji“, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.

Aktivnosti i agenda

Festival čine 3 aktivnosti u Kulturnom centru Grad i odabranim kompanijama, a realizuje se u partnerstvu sa Centrom Inventiva i organizacijom Aktivan život.

1. Startap ekskurzija (Kompanije, 10:00 – 16:00)

Odabranih 15-tak srednjoškolaca i srednjoškolki iz Beograda posetiće 4 inovativne IT startap kompanije koje razvijaju visoko-tehnološke proizvode (softver, igre, aplikacije) za globalno tržište.

Mladi će provesti po sat vremena u svakom od startapa, a oni će im predstaviti svoje radno okruženje, način rada, govoriti o kompetencijama i znanjima za zaposlenje i prikazati im svoj razvojni put. Nakon startap ekskurzije mladi stižu u KC Grad na reviju zanimanja i posetu otvorenoj kancelariji.

2. Revija zanimanja (KC Grad, 16:00 – 19:00)

Revija zanimanja je posebna forma realnog susreta sa svetom rada i prilika da se zaviri u 5 traženih i zanimljivih zanimanja, kroz interaktivnu diskusiju sa predstavnicima i predstavnicama tih karijera, te informisanje o njihovim radnim danima, obrazovanju, plati, prednostima i manama tog posla.

Biće predstavljena zanimanja iz različitih oblasti rada, iz državnog i privatnog sektora, od strane osoba zanimljivih i netipičnih karijernih puteva, a reviji će moći da prisustvuje oko 100 mladih, u KC gradu.

3. IT Ekskurzija

15 odabranih mladih  će posetiti 4 velike domaće IT kompanije, kao što su PS Tech i Young Culture, koje zapošljavaju stotine inženjera/ki i razvijaju softver za strana tržišta. Tamo će mladima biti predstavljeno kako izgleda raditi u trenutno najperspektivnijoj industriji informaciono-komunikacionih tehnologija, koja će u narednim godinama zapošljavati izuzetno veliki broj ljudi.

4. Otvorena kancelarija (Bašta KC Grada, 11:00 – 19:00)

Otvorena kancelarija slavi i promoviše modernu karijeru nesputanu granicama fizičkog prostora i standardnog radnog vremena.  Preduzetnici, preduzetnice, zaposleni/e u sektoru inovacije, novih tehnologija, kreativne industrije, koji sami sebi određuju radno vreme i mesto biće pozvani da se okupe i provedu dan zajednički radeći iz bašte KC Grada.

Registracija

Možete se prijaviti ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR