Kompanija Intens d.o.o. je predstavila svoj novi servis FinAsistent, namenjen pre svega malim i srednjim preduzećima i njihovim potrebama izrade finansijskih analiza i biznis planova.
 
User-friendly proces analize kreditne sposobnosti je obrnut naspram ‘tradicionalnog’ pristupa – kreće se od vrste posla koja se obavlja, te se bira željeni izvor finansiranja i na odgovarajućim mestima unose potrebni lični i podaci o prošlim poslovnim rezultatima. Pored generisanja prilagodjenog biznis plana moguće je preuzeti i šablone planova za odredjene vrste biznisa.

Uprkos promotivnom karakteru prezentacije mogao se steći utisak da je projektu pristupljeno sa vanrednom dozom ozbiljnosti, istraživanja i promišljenosti. Prednosti za postojeća mala i srednja preduzeća deluju obećavajuće te ostaje da se vidi kako će se servis pokazati u praksi.

U budućnosti bi moglo biti interesantno videti i neki servis (ako je moguće napraviti takav) koji cilja startupe i pomaže im da uobliče prve biznis planove ili pronadju optimalna rešenja za osnivanje pravnog lica.

Share and Enjoy:

Tags:

Autor: Vukašin Stojkov