FONklame 2012

24.03.2012.

FONklame 2012 će se održati 24. marta 2012. godine, sa početkom u 11h. Ovo je događaj koji se već tradicionalno svake godine održava na Fakultetu organizacionih nauka, u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere. Osnovna zamisao projekta je da posetiocima omogući uvid u nove tendencije na polju marketinga i advertajzinga.

 

FONklame imaju četiri aspekta: edukativni, zabavni, humanitarni i konkursni. Na seminaru, gostujući predavači, renomirani stručnjaci iz oblasti marketinga i advertajzinga, drže predavanja o najaktuelnijim temama.

U okviru zabavnog dela, organizuje se Veče reklama na kojima bude predstavljeno 2 sata najkvalitetnih reklama (sa Noći Reklamoždera, sa međunarodnog festivala Red Apple iz Rusije, reklame agencija gostujućih predavača,sponzora i jos mnogo drugih reklama) i humanitarna žurka. Sav prihod (od ulaznica, donacija i sl.) ide u humanitarne svrhe, što FONklamama daje poseban značaj. Takođe se organizuje i konkurs na temu vezanu za humanitarni aspekt FONklama uz prezentaciju rešenja.

Predavači

Peđa Milićević

Po struci dipl. ing. telekomunikacija, a po sopstvenom opredeljenju, već više od 17 godina, ”izvođač marketinških radova”. Ozbiljnim marketingom počeo je da se bavi u Mobtelu davne 1995. Šta je radio pre toga, opisuje njegov CV u stripu. A šta je radio posle toga, možete videti na LinkedIn-u. Posle 15-ak godina pretežno offline marketinga, rešio je da ozbiljnije uplovi u online vode.Tako se rodio i njegov bloghttp://www.pedya.rs/, mesto na kome naglas razmišlja o raznim aspektima marketinga, brendinga, komunikacije- I offline i online.U međuvremenu, bavio se i ilustracijom. Davnih 80-ih bio je jedan od ilustratora Politikinog i Mikijevog Zabavnika, a od 1988. pa do danas, ilustrator je Sveta Kompjutera. Na prvi pogled, to nema mnogo veze sa njegovom strukom, ali već na drugi – zar nije i to kreiranje specifičnog vida komunikacije na zadatu temu?Komunikacija je lajtmotiv njegovog bavljenja marketingom. Komunikacija sa tržištem, sa medijima i sa ljudima. I sve što je neophodno da bi se ona osmislila i sprovela na pravi način.Marketing, ta često neshvaćena i (namerno) mistifikovana struka, je njegova velika ljubav kojom se bavi već prilično dugo. Znanje, koje je za to vreme stekao, pretočio je u desetine postova na njegovom blogu, gde možete pronaći i njegovu eKnjigu ,,O komunikaciji, pre svega’’, zbirku od 24 odabrane priče koje bi želeo da podeli sa nama.

Ivan Minić

Rođen je 28. maja 1985. godine. Poznati je srpski bloger, ali je najpoznatiji kao osnivač „Burek“ foruma. Odlikuju ga proaktivnost,inovativnost i posvećenost kao i širok spektar interesovanja. Marketing,web dizajn, odnosi sa javnošću i novinarstvo oblasti su u kojima već godinama unazad uspešno posluje i postiže zavidne rezultate. Nazivaju ga „pionirom srpskog web-a“ što i ne čudi, ako se uzme u obzir da je u online svetu još od 1995. Učestvovao je u izradi preko 300 različitih ICT projekata, kao i u kreiranju gotovo svih Internet zajednica na području Srbije. Zaslužan je za postojanje online kviza znanja „conQUIZstador“ i online auto magazina „TotalCar“. Za sebe kaže da ne priča o problemima, nego da ih rešava.

Tatjana Milnović

12 godina sveobuhvatnog iskustva od vođenja klijenta, preko analize tržišta i profilisanja potrošača do kreiranja advertajzing i brend strategija. Radeći u najvećim marketinškim agencijama u Srbiji, pre svega Leo Burnett i Saatchi&Saatchi, učestvovala u kreiranju i razvoju nekih od najvećih kampanja i brendova u Srbiji : Doncafe, Nectar, Komercijalna banka, Banca Intesa, Podravka i TetraPak.Uživa u u kreativnosti oživljavanja i prenošenja istraživačkih podataka u real life kontekst.

Specijalnost, ali i pasija, su joj duboko poniranje u svesne i nesvesne pokretače ponašanja ljudi, kao i pronalaženje potencijalne uloge brenda u njihovom svakodnevnom životu, odnosno kreiranje brendova koji imaju jasan smisao u životu ljudi.

Ivana Zeković

Studirala je grafički dizajn na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, a titulu magistra je dobila nakon završenog fakulteta “Kunst Academie Post st. Joost” na Univerzitetu Breda, u Holandiji, na odseku za grafičke i vizualne komunikacije.Ivana ima široko sedmogodišnje iskustvo na mestu glavnog Art Directora za najveće lokalne brendove. Specijalnost su joj industrijski dizajn i dizajn ambalaže.Uvek nalazi inspiraciju kako da pređe sa marmelade na hleb, sa tinejdžerskih sokova na kreditne kartice, sa telekomunikacija na mesnu industriju… Osvojila je mnoštvo nagrada za dizajn i komunikacije i tako postala najnagrađivaniji Art Director kada je u pitanju dizajn ambalaža.Uključena je u strateško pozicioniranje, razvijanje novih brendova, taktičku komunikaciju, integralne kampanje, web dizajn, dizajn ambalaže, inovativne materijale za mesto prodaje, ideje za nove medije…

Klijenti: Nectar, Fond B92, Phillip Morris, Strauss Adriatic, Blatnik Pekara,Komercijalna Banka, Bačka, Beorol, Blic Ringier novine i magazin, Delta Generali osiguranje, Delta Food…

Ana Divac

Fondacija „Ana i Vlade Divac“  je osnovana 28. juna 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglicama, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanje njihovih stambenih pitanja. Osnivači ove fondacije su Ana i Vlade Divac, učesnici velikog broja humanitarnih aktivnosti tokom gotovo 20 godina humanitarnog rada. Vođeni idejom humanosti, stvaranjem boljih uslova za život onima kojima je potrebno i željom da svoje vreme i znanje usmere na bolju budućnost Srbije, pokrenuli su kampanju „Možeš i Ti“. Misija Fondacije „Ana i Vlade Divac“  je da pomogne izbeglim, interno raseljenim i nezbrinutim licima da ostvare svoje pravo na dom, steknu finansijsku sigurnost i bolju perspektivu i ponovo žive pristojan i dostojanstven život koji zaslužuju.

Ivan Rečević

Ivan Rečević je CEO i jedan od osnivača konsultantske kuće Gaia Consulting, sa 15 godina Internet iskustva, 10 godina menadžmenta i vođenja projekata u zemlji i svetu, i 3 godine samostalnog poslovanja. Radio je kao konsultant i menadžer u kompaniji Capgemini Outsourcing u Srbiji, IT menadžer Schneider Electrica i kompanije Robert Bosch. Jedan je od osnivača agencije. Huge Media. Radi kao finansijski direktor i strateg pri definisanju i kreiranju platformi za klijente. Njegove poglede na marke ting možete naći na blogu Huge Media.

Prijave

Pogledajte uputstvo za prijavljivanje.

Korisni linkovi

Zvaničan sajt događaja

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR