FundraiseIT konferencija 2014

16.05.2014.

Mreža Poslovnih Anđela Srbije 16. maja, organizuje treću po redu, FundraiseIT 2014 međunarodnu konferenciju  koja okuplja sve regionalne i globalne lidere VC fondova i start up zajednice. Cilj konferencije je organizovanje direktnog kanala komunikacije i deljenje znanja između startupkompanija kao najvećeg ekonomskog fenomena današnjice i investitora koji su u potrazi za sledećim tech čudom. 

Ovogodišnje dešavanje obuhvata tri celine: Besplatne treninge za preduzetnike, tradicionalnu FundraiseIT konferenciju, i predstavljanje kompanija u ranim fazama razvoja, tj. “Start-up pitching” događaj.

Treninzi za preduzetnike

Kao deo ovogodišnjeg događaja FundraiseIT 2014, tokom aprila meseca održana su i dva seta preduzetničkih treninga, u okviru kojih su svi učesnici imali priliku da čuju sve o “lean” startup modelu, korisne savete o tome kako da stvore ili poboljšaju svoj MVP (minimal viable product) koncept, testiraju svoje projektne ideje, pronađu informacije za strateške odluke koje se tiču njihovih projekata i da se pripreme za “pitch” pred investitorima.

FundraiseIT konferencija

FundraiseIT 2014 konferencija se bavi različitim izvorima finansiranja za start-up kompanije kao sto su fondovi rizičnog kapitala (VC funds), investiranje od strane poslovnih anđela, EU fondovi, akceleratori i dr., kao i predstavljanjem iskustava u investiranju i saveta u razvoju svojih kompanija od strane uspešnih preduzetnika i investitora. Cilj FundraiseIT konferencije je da obezbedi najveću vrednost za svakog učesnika kroz direktne kontakte između predstavnika kompanija i kompetentnih serijskih investitora i preduzetnika.

Govornici

Ove godine FundraiseIT događaj okupiće uspešne investitore i preduzetnike među kojima su

  • Vitaly Golomb (osnivač Keen Systems i ko-osnivač Europe Venture Summit; 500 StartUPs, Innovation Nest i TechPeaks i član borda Happy Farm -Ukraijna)
  • Oliver Holle preduzetnik i investotor iz Austrije, partner kompanji Speedinvest; Floris Van Alkemade (osnivač Solid Ventures, biznis anđeo i serijski investitor, Layar, BoosterMedia i director TSOC)
  •  Maurice Beckand Verwee (investitor i osnivač Business inVentures, Crosspring, Udoc )
  • Ulrich Schmidt ( preduzetnik i investitor , ko- osnivač European JV (Adtech AG),osnivač Pepper media, član borda dMarC Broadcasting i Falk eSolution)
  • Saša Cvetojević (član borda Hrvatske mreže poslovnih anđela, osnivač ZIP)
  • Branislav Vujović (osnivač i director New Frontier Group)

Start-up pitching

U okviru konferencije biće održani i tradicionalni deo koji se odnosi na “start-up pitching” kojima će predstavnici najperspektivnijih startup kompanija iz Srbije i regiona predstaviti svoje kompanije pred domaćim i stranim investitorima, članovima Mreže Poslovnih Anđela Srbije, članovima odbora Evropske Mreže Poslovnih Anđela i investitorima iz SAD i EU.

O organizatoru

Mreža Poslovnih Anđela Srbije – SBAN je prva organizacija ovog tipa u Srbiji koja ima za svoj osnovni cilj da spoji poslovne ljude koji žele da investiraju u nove projekte i preduzetnike sa željom, razvijenim poslovnim planom i sposobnim timom da realizuju svoju ideju. Poslovni Anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili kroz vid udruživanja ulažu svoj kaptial, znanje i poslovne kontakte u razvoj preduzeća u ranim fazama razvoja sa potencijalom za brz rast. Pored kapitala, Poslovni Anđeli novoj kompaniji u koju investiraju ustupaju i svoje lično iskustvo, veštine i kontakte.

Korisni linkovi

 

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR