Gde je i kuda ide srpska programerska scena? Učestvuj u prvom velikom istraživanju

16.10.2015.

Kojim tehnologijama se najviše bave developeri u Srbiji? U kojim programskim jezicima rade? A u kojima bi najviše voleli da rade? Kako se (i koliko) usavršavaju? Da li se bave open source projektima? Kolike su plate programera u zavisnosti od lokacije, iskustva, tehnologije ili obrazovanja?

Ovo su samo neka od mnogih pitanja koje zanimaju skoro svakog programera/rku u Srbiji, i sve nas ostale koji se profesionalno bavimo IT industrijom. Upravo sa ciljem da dobijemo što bolju predstavu o trenutnom statusu i budućim perspektivama pokrećemo ovo istraživanje među profesionalcima iz ove oblasti.

 

Ovo je ujedno i prvi projekat koji udruženo sprovode organizacije koje se bave razvojem IT-a u Srbiji — u sastavljanju ankete su učestvovali i podržavaju je Agile Coaching Serbia, DaFED, Drupal Srbija, Hadoop Srbija, HeapSpace, Honorarci.rs, IT Serbia Podcast, JS Belgrade, LevelUp, PHP Srbija, Silicone Drinkabout, Startit, Unity Srbija, WP SrbijaWebinarium.

Ono što svi mi želimo da saznamo je na koji način možemo kreirati kvalitenije programe i sadržaje za programere, ali i da pratimo progres naše zajednice u budućnosti kroz dalji razvoj, tako što ćemo istraživanje ponavljati u redovnim intervalima.

Verujemo da ova anketa može vremenom postati značajan faktor u utvrđivanju kretanja domaće IT scene i da je svima u IT zajednici potreban takav uvid, a kad već ne postoji, odlučili smo da ga napravimo.

Pozivamo sve vas koji se bavite programiranjem da popunite ovu anketu, kao i da je prosledite svojim kolegama i koleginicama iz struke.

Anketa je potpuno anonimna (između ostalog, Typeform ne beleži IP) i trebalo bi da se popuni za ni više od 5 minuta.

POPUNI ANKETU

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

03.12.2016. @ 18:24

Ludo me zanima, prosledicu ovo prijateljima koji su u IT sektoru.


DODAJ KOMENTAR