Geekstone meetup

03.06.2016.

Pridružite nam se na sledećem zajedničkom događaju zajednica Big Data Novi Sad i Geekstone 03. juna u 18h, u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu kada će predavač Mihajlo Grbović iz kompanije Yahoo održati predavanje na temu: “Ad targeting in the wild (and data science behind it).” 

U poslednjih nekoliko godina online oglašavanje postaje sve prisutnije i efikasnije. Oglasi se prikazuju posetiocima sajtova i aplikacija, na društvenim mrežama kao i putem emailova. Sa obzirom na tako veliki izbor internet kanala, određivanje odgovarajuće vrste oglašavanja za određenu platformu je postao kritičan faktor za finansijski uspeh.

U ovo predavanju Mihajlo će dati pregled različitih pristupa koje su koristili kako bi prilagodili ciljanje oglasa za određenu platformu, uključujući Yahoo Search, Tumblr, i Yahoo Email. Svaka od ovih platformi ima jedinstven set karakteristika i signala koje morate uzeti u obzir kod uspešnog plasiranja oglasa.

U ovom predavanju MIhajlo će prikazati online i offline eksperimentalne rezultate do kojih su došli tokom istraživačkih radova u kompaniji Yahoo. Rezultati pokazuju da su njihovi pristupi značajno nadmašili postojeća naučna istraživanja, konstantnim poboljšanjem niza ključnih poslovnih pokazatelja.

Nakon predavanja ostanite na izvlačenju dobinika 3 Jetbrains licence.

Posle toga vidimo se u prostoriji pored amfiteatra, kako bismo uz hranu i piće čuli vaše utiske o predavanju i družili se.

Više informacija i prijave možete pronaći na ovom linku.

Pozivamo sve programere kako bi bili u toku sa svim događajima koje ćemo organizovati da se registruju na našem sajtu ili da nas zaprate na društvenim mrežama  Facebook, Twitter, Linkedin i Google+.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR