Oktobar 22

U utorak, 22. oktobra 2009. godine u hotelu Hyatt Regency Beograd održaće se konferencija IDC Business Intelligence Roadshow 2009 – Right Key to Your Data Fortress. Konferencija će biti održana na srpskom i engleskom jeziku uz simultano prevođenje.

 IDC Business Intelligence konferencija 2009 će se fokusirati na sledeće ključne teme:

 • Pervasive BI
 • BI kao usluge
 • Data Warehousing in the cloud
 • Open-source BI

Ovaj događaj osmišljen je najviše za sledeće profile učesnika:

 • Direktore za sektor informacija, operativne direktore
 • Menadžere za poslovnu obaveštenost
 • Menadžere za razvoj poslovanja
 • Projektante aplikacija
 • Menadžere skladištenja podataka
 • IT Direktori/Menadžeri
 • C-Level izvršni direktori
 • Izvršni finansijski direktori
 • Projekt menadžeri
 • Tehničke stručnjake

Program konferencije:

08:15 Registracija i jutarnja kafa
09:00 IDC otvorenje konferencije

09:05 Nove generacije skladištenja podataka – Barry Devlin, Founder and Principal, 9sight

U vreme recesije, raste pritisak da se smanje troškovi skladištenja podataka (DW), a istovremeno uveća vrednost u poslovanju. Srećom, u ovom trenutku, tehnologije koje mogu ovo da urade sazrevaju. Međutim, te iste tehnologije predstavljaju značajna pitanja o tradicionalnim DW slojevitim arhitekturama. Sada, na pragu zrelosti, dolazi vreme za restruktuiranje sklaištenja podataka, da bi postanla relevantnija, efektivnija i štedljivija u 21. veku. Ovaj glavni deo izlaganja istražuje:
-Pojavu DBMS tehnologija i njihov direktan uticaj
-Implikacije SOA i Enterprise 2.0 za skladištenje podatakav -Novi arhitektonski pristup isporuke integrisanog poslovnog uvida (BI2) donosiocima odluka.

09:30 Best 4 Best – najbolje DI/DW rešenje za potrebe preduzeća – Slavko Kastelic, Director, crmT d.o.o.

CRMT od svog nastanka sistematično analizira tehničke i poslovnepotrebe, i stepen zrelosti BI preduzeća u regiji. Perfomance sistema i problemi povezani sa integracijom podataka su svaku godinu na samom vrhu kako izazova tako i prioriteta. Zato smo u CRMT-u oblikovali paket Best 4 Best (B4B), koji uključuje najbolje DW – Netezza, najbolji alat za integraciju podataka – expessor software, i usluge savetovanja pri izgradnji DWH. Sve to omogućuje brz, siguran, učinkovit i najjeftiniji razvoj, imlpementaciju i održavanje skladišta podataka. Prezentacija obuhvata analizu kritičnih područja, prioritete i zrelost BI okruženja, i na kraju opis B4B paketa.

09:55 Izgradnja skladišta podataka na SKB banci

Na pocetku ce vam predstaviti razloge zašto se SKB banka odlucila za upotrebu Oracle Data Integratora. Kratko ce predstaviti nacin upotrebe alata i porediti ga sa rucnim punjenjem DWH-a. Predstavit ce arhitekturu postavljenog skladišta podataka. Na kraju ce vam predstaviti koncepte pracenja i nalaganja podataka iz razlicitih izvora.

10:15 Integracioja podataka u novom svetlu – Slavko Kastelic, Director, crmT d.o.o.

Expressorova aplikacija za integraciju podataka nove generacije od pocetka je oblikovana tako da se temelji na sloju semantickih metapodataka kako bi ostvario nove nivoe produktivnosti u razvoju i u porfomancama, uz znacajnu prednost u odnosu cene i perfomance. Na taj nacin expressor omogucuje preduzecima izvodjenje IT projekata sa manje kompleksnosti i uz niže troškove.

10:25 Ensior prezentacija – Hans Hultgren, Professor at University of Denver / President at Genesee Academy, Genesee Academy

10:50 Ensior Case Study prezentacija – Sander Honig, co-founder, Ensior

11:10 Pauza za kafu

11:30 Poslovna inteligencija kao strategija za novu ekonomsku stvarnost – Tomasz Sloniewski, Software, IDC Poland

Dobra informisanost i odluke su neophodne za poslovnu konkurentnost i opstanak, što predstavlja intenzivan izazov u okruženju koje se neprekidno menja zbog ekonomske krize. Kompanije mogu da koriste poslovnu analitiku (BA), za analizu, pozicioniranje i identifikaciju prednosti i slabosti za vreme ekonomske krize. Kao takve ove alatke pomažu u smanjivanju troškova i povećanju efikasnosti, što dovodi do bolje informisanih odluka. Ova prezentacija prikazuje neke od faktora koje IDC očekuje da utiču na razvoj poslovne inteligencije u narednim godinama, imajući u vidu današnju ekonomsku realnost.

11:55 Vipnet Data Warehouse goes Real Time – Dražen Oreščanin, President for Strategy and Development, Poslovna Inteligencija i Davor Habjanec, DWH & BI Expert, ViPnet

Vipnet razvija svoje skladište podataka i na njemu bazirana analitička rešenja od samog početka svojih aktivnosti od 1999. godine. U zadnje dve godine Informatica platforma za integraciju podataka zamjenjuje dotadašnje ETL programiranje na bazi podataka. Ove godine je napravljen bitan zahvat u dizajnu integracije sistema, koji je omogućio da se neke od ključnih dimenzija skladišta podataka učitava i održava u realnom vremenu. Projekt je baziran na Informatica PowerCenter Real-Time Edition i PowerExchange Change Data Capture platformama. Kao takav predstavlja prvi iskorak u Hrvatskoj u smeru real-time skladištenja podataka. ‬ ‪

12:15 Korak po korak do BI

Ponekad se cini da je put do izgradnje Business Intelligence rešenja komplikovan i da zahteva znatne finansijske i ljudske resurse. Taj put može biti znatno jednostavniji i jeftiniji, na kojem kompanije mogu preispitati i tacno odrediti stvarne potrebe za poslovnim izveštavanjem implementirajuci prvi korak do BI-a – Reporting sistem.

12:35 Netezza TwinFin – a New Market Disruption – Hrvoje Šunjić, Managing Director, crmT d.o.o.

Netezza je pionir u izgradnji uređaja za skladištenje podataka. Prvi proizvod se pojavio na tržištu 2003 godine. TwinFin je Netezzina četvrta generacija uređaja za skladištenje podataka. TwinFinova cena u odnosu na efikasnost je postavljena tako da omogućuje širenje na tržište i na organizacije koje zavise od analitike podataka da bi povećale efikasnost svog poslovanja.

12:55 Izvlačenje dobitnika nagradne igre
13:10 Ručak

Kotizacija i prijava

Svi koji nisu zaposleni u informatičkim kompanijama mogu BESPLATNO da prisustvuju konferenciji. Broj mesta za besplatno prisustvovanje konferenciji je ograničen. Registrujte se i danas osigurajte svoju besplatnu kartu! !

Zaposleni u IT kompanijama plaćaju kotizaciju po učesniku EUR 200,00 + 18% PDV (PDV). Prisustvovanje konferenciji, konferencijski materijali, kafa i ručak su uračunati u kotizaciju.

Za konferenciju se možete prijaviti popunjavanjem formulara.

Korisni linkovi:

Zvanična najava konferencije

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Jelena Rakić