IdejaX 2012

11.05.2012. – 12.05.2012.

IdejaX 2012Hrvatsko Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) organizuju drugo izdanje IdejeX, nacionalnog festivala kreativnog oglašavanja, koji će se ove godine održati u Umagu, 11. i 12. maja 2012. godine. Ovaj festival je mesto gde se prezentuju i biraju najbolji kreativni marketinški radovi u klasičnom i online oglašavnaju u Hrvatskoj.

 

Predavači

(lista nije konačna)

Ana Anđelić

Droga5/SAD

Ana radi kao digitalni strateg za Droga5 u New Yorku. U prošlosti, radila je diljem digitalne marketinške industrije New Yorka, u digitalnim trgovinama poput  HUGE, Inc., Razorfish, The Barbarian Group, AKQA, za klijente kao što su Unilever, Kraft, Burberry, Toyota, CNN i Puma.  Često piše o digitalnom marketingu za Ad Age i svoje misli dijeli na blogu I [love] marketing.

Jedna je od ko autora knjige ‘Strateški menadžment u medijskoj industriji’, izdanu od strane Edgar Elgara. Nedavno, Ana je predavala na  Hyperisland Masterclassu, CATFOA Speaker Series i na poznatom učilištu Miami Ad School. Osim toga, kvartalno predaje na tečaju digitalne strategije i jedna je od sudaca koji odlučuju o novim standardima za formate u mobilnom i display oglašavanju pri Interactive Advertising Bureau. Potražite ju na Twitteru @andjelicaaa.

Nate Elliott

Forrester/SAD

Nate je jedan od pionira industrije, koji još od davne 1995. sudjeluje u stvaranju novih i interaktivnih marketinških strategija.  Radio je za DoubleClick od 1997. do 2001. kao voditelj tima za marketinški dizajn studija i kao  tvrtkin viši menadžer za digitalne i interaktivne medijske proizvode. Nate je 2001. U SAD-u osnovao IAB-ovu Rich Media Task Force i time postavio prve standarde za interaktivne medije i video oglase. Radio je i za Macromediu (danas Adobe) u razvoju digitalni medijskih proizvoda i standarda, a u Forrester stiže 2003. Živio je i radio u Londonu, New Yorku, Berlinu i  Vancouveru.  Kao govornik, Nate se pojavio na stotinama događanja diljem svijeta poput Web 2.0 Expo i ad:tech konferencije. Kolumnist je za izdanja poput Mashablea, Forbesa i Adweeka i redovito nastupa kao komentator za vodeće medijske kuće poput BBC-a, Economista i New York Timesa.

Kao potpredsjednik i viši analitičar u Interactive Marketing Proffesionals službi, Nate pomaže tvrtkama pri razvijanju interaktivnih marketinških strategija za globalna i tržišta u razvoju, s posebnim naglaskom na branding društvenih mreža i online video oglašavanja. Njegovi klijenti dolaze iz raznovrsnih industrija diljem svijeta, i uključuju robu široke potrošnje, farmaceutske proizvode i financijske usluge.

Dave Trott

CST The Gate/VB

Dave je u industriji već preko 40 godina, te je osvojio je preko nekoliko nagrada za svoj rad uključujući i D&AD President nagradu 2004. Diplomirao je oglašavanje na Pratt Institutu u New Yorku, te se ubrzo nakon diplome zaposlio u agenciji Madison Avenue gdje je tesao zanat uz bok američke advertising legende Carl Allya, čovjeka uvelike zaslužnog za današnji uspjeh giganata Federal Express, MCI i Dunkin’ Donuts. Dave je od tada osnovao nekoliko vlastitih agencija, uključujući GGT, koju je Campaign 2002. proglasio agencijom godine, a Ad Age najkreativnijom agencijom na svijetu 2011., te Bainsfair Sharkey Trott. U posljednje vrijeme, ako se bavi oglašavanjem, bloga, tvita i drži online predavanja.

John V. Willshire

Smithery/VB

John V. Wilshire osnivač je agencije Smithery koja se bavi inovacijama u marketingu, a za svoje klijente kreira i provodi moderne strategije za privlačenje potrošača koje u fokusu nemaju stvaranje lažnih potreba za proizvodima koji im nisu potrebni. Sa svojim timom stručnjaka John pomaže tvrtkama i agencijama u kreiranju strategija, struktura i naprednih komunikacijskih rješenja koja pomažu u razvoju vrhunskih ideja. Do sada je pomogao u izgradnji i poboljšanju imidža klijentima kao što su Google, Channel 4, Royal Mail, W3, Herd, LBi, 101 London, and Creature London.

Redoviti je gost predavač na brojnim konferencijama i marketinškim okupljanjima diljem svijeta te član brojnih žirija za dodjelu nagrada.

Prije osnutka Smitherya, John je radio sedam godina u medijskoj agenciji PHD Media u Londonu kao voditelj odjela inovacija.

Simon Clift

Touch/BR

Simon Clift napustio je Unilever 2010. god. nakon karijere u marketingu duge gotovo 30 godina.

Po završetku školovanja na sveučilištu Cambridge, obnašao je različite funkcije u marketingu kompanija u Londonu, Lisabonu, Beču, Mexico Cityu i Sao Paolu. Od 2003. bio je zamjenik direktora Unilevera, odgovoran za poslovanje globalne divizije osobne njege (Dove, Axe, Rexona, Sunsilk), a od 2006. do 2010. bio je prvi globalni direktor marketinga Unilevera zadužen za marketinške aktivnosti, razvoj kadrova, i globalni zakup medija.

Suosnivač je agencije za strateško brandiranje Touch iz Sao Paola koja u svom bogatom portfelju ima klijente kao što su L’Oréal, Pepsico, Metro C&C, Avon i Unilever.

Lazar Džamić

Kitcatt Nohr Digitas/VB

Lazar Džamić radi kao direktor planiranja u agenciji Kitcatt Nohr Digitas iz Velike Britanije, gdje je jedan je od najiskusnijih digitalnih stratega. Zaposlio se u agenciji EHS Brann 2000. god. kao njihov prvi digitalni strateg, gdje je bio ključna osoba za digitalnu integraciju i edukaciju unutar agencije i na svim važnijim projektima za klijente. 2004. pridružio se digitalnoj agenciji Underwired kao direktor planiranja s ciljem da im pomogne u razvoju digitalnog marketinga i eCRM ponude.

Danas Lazar kreira digitalne strategije za vodeće svjetske kompanije i brandove poput Glenfiddicha, Waitrosea, GAP-a i brojnih drugih. U posljednjih nekoliko godina surađivao je s desecima vodećih svjetskih i britanskih brandova, na projektima koji su obuhvaćali sve od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i eCRM strategija. Redovito objavljuje radove na temu digitalnog marketinga te gostuje kao predavač na vodećim marketinškim skupovima diljem Europe.

Kotizacija

Early bird, od 07.03. do 01.04.

KOTIZACIJA

  • kotizacija (od 7.3. do 1.4.) – 999 kn
  • studentska kotizacija (uplata najkasnije do 10.5.) – 199 kn

Puna cijena od 02.04. do 01.05.

KOTIZACIJA

  • regularna cijena – 1.499 kn
  • on-site cijena (od 2.5. do 11.5.) – 1.999 kn

Registrujte se ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR