Maj 16

Drugo godišnje okupljanje OpenOffice.org zajednice u Srbiji će se desiti 16. maja 2009. godine u Kragujevcu, u etno kafani “Palisad” (Desankin venac b.b.). Primarni cilj okupljanja je druženje i razgovor učesnika projekta kako bi se prepoznali trenutni problemi u radu i odredile smernice za budući razvoj.

 

Od prošlogodišnjeg okupljanja u Novom Sadu objavljene su potpune lokalizacije izdanja 3.0 i 3.1 i udvostručen je broj korisnika. Takođe su usvojene procedure provere kvaliteta neophodne za objavljivanje zvaničnih izdanja.

Ukoliko želite da sa učesnicima u projektu podelite zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, ili da se uključite u sam projekat i utičete na određivanje pravca daljeg delovanja – pravac Kragujevac :)

Agenda za radni deo sastanka (Predviđeno vreme 12:30 – 14:30)

  1. Predstavljanje i upoznavanje
  2. Rezime dosadašnjih rezultata sa osvrtom na rezultate programa unapređenja zadovoljstva korisnika (analiza ankete) i razgovore sa korisnicima
  3. Predlog za odvajanje projekta lokalizacije (prevod, prilagođavanje i testiranje) od projekta promocije.
  4. Lokalni sadržaj za http://sr.openoffice.org (promotivni tekstovi o paketu i slobodnom softveru, linkovi ka srodnim proizvodima, korisničke priče, skladište šablona, lokalizovani dodaci, forum) – dokle smo stigli?
  5. Angažovanje postojećih zajednica (društvene mreže pre svega) i plan za izlazak van Interneta (IT emisije na RTV mrežama, tekstovi u časopisima)
  6. Mreža partnera. Želimo dvosmernu saradnju, prenos znanja i osiguran dobitak za korisnike ali program sertifikacije nije u duhu slobodnog softvera

Predložena agenda je podložna promeni i služi da obezbedi neophodnu dinamiku razgovora.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , ,

Autor: Vladimir Trkulja