Infostud kupio sajt polovniautomobili.com

InfostudKompanija Infostud kupila je sajt www.polovniautomobili.com, najposećeniji domaći sajt za oglašavanje i trgovinu polovnim automobilima. Infostud je postao vlasnik 100% sajta, a direktorka Infostuda, Branislava Gajić, ovaj potez je objasnila željom Infostuda da se proširi izvan sfere ljudskih resursa na koju je fokusiran.

 

Polovniautomobili.com je najposećeniji domaći sajt iz svoje oblasti sa 450.000 poseta i čak 6000 novih oglasa mesečno (svi generisani na sajtu).

Petar Pavlović je sajt osnovao 2004. a na ideju je došao nakon rada za klijenta iz SAD i rada na sličnom projektu namenjenom oblasti Los Anđelesa. Na srpskom onlajn tržištu je primetio nedostatak oglasnika koji bi automobile opisivao sa više od nekoliko rečenica i zato je forsirao postavljanje fotografija i detaljnijih opisa.

U Infostudu veruju da će se oglašavanje kupoprodaje putem Interneta značajno razvijati u budućnosti. Ono smatraju da će im od pomoći biti iskustvo u upravljanju oglašivačkim sajtovima, kao i iskustvo partnera iz grupacije Daily Mail, koji u svojoj grupi ima i razvijene sajtove za oglašavanje automobila u Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Ciljevi za dalji razvoj “Polovnih automobila” su povećanje broja poseta i oglasa, kao i rad na marketingu sajta, koji će nastaviti sa postojanjem kao poseban brend.

Branislava Gajić je zatvorila konferenciju konstatacijom da činjenica da su ove dve firme osnovane i vođene u Subotici, odnosno Leskovcu, pokazuje da uspešno onlajn preduzetništvo nije ograničeno na najveće gradove i da je to dobar znak za našu privredu.

Autor: Dragana Petković

1 komentar

22.10.2008. @ 11:17

Xexe, Google kupio YouTube a Infostud kupio PolovniAutomobili.com – dobro je videti kako i naše firme mogu biti uspešne u online poslovanju pogotovo jer su ovom ovom transakcijom na dobitku i Infostud i PolovniAutomobili.
Svaka čast!


DODAJ KOMENTAR