Internet ekonomija


Warning: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments in /var/www/vhosts/itdogadjaji.com/httpdocs/wp-content/plugins/event-calendar/template-functions.php on line 513

Danas Conference Center organizuje konferenciju Internet ekonomija 16. marta 2009. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, sa početkom u 10h. Uvodno izlaganje će održati ministarka Jasna Matić, a tokom dva panela učesnici će imati priliku da čuju kakav je ekonomski potencijal Interneta u Srbiji, odnosno šta donose sve prisutniji elektronski mediji i kako se to odražava na one klasične.

 

Agenda

09:30-09:55 

Akreditacija učesnika

09.55-10.00

Uvodni pozdrav: Željko Pantić, izvršni direktor Dan Graf d.o.o.

10:00-10:25

Key note izlaganje: Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Vlade Srbije

10:25-10:30

Video najava Panela 1.

10:30-11:30

Panel 1. Internet ekonomija – Neiskorišćeni investicioni potencijal

  • Prof. Dr Jovan Radunović, predsednik Upravnog odbora Republičke agencije za telekomunikacije; 
  • Ljubomir Rajšić, Direktor Funkcije Strategije, Telekom Srbija a.d.;
  • Michael Hartmann, Business & Marketing Officer – Central & Eastern Europe, Microsoft;
  • Vladan Živanović, generalni direktor Microsoft Srbija;

Kakav je ekonomski potencijal interneta u Srbiji, i kako država može stimulisati investiranje u ovoj oblasti? Kako država može učiniti internet dostupnijim većem broju korisnika, i kako to može uticati na veći ekonomski potencijal internet industrije u Srbiji? Šta donosi ukidanje monopola u oblasti interneta, i hoće li niže cene i veća konkurencija, doneti i veći kvalitet usluga? Koji internet servisi i proizvodi namenjeni srednjim i velikim kompanijama mogu omogućiti smanjenje troškova poslovanja u Srbiji?

11:30-12:00

Media briefing

12:00-12:05

Video najava Panela 2.

12:05-13:30

Panel 2. Internet i mediji – Globalni trendovi i lokalna iskustva

Kako internet utiče na prihode elektronske medije i hoće li novi napredni IP TV servisi učiniti TV oglašavanje „nevidljivim” za krajnje korisnike? Koja je uloga interneta u slabljenju industrije štampanih medija u Srbiji? Koji ekonomski potencijal ima internet oglašavanje u Srbiji ? Koliko ljudi u Srbiji se informiše preko interneta i kako to utiče na čitanost i gledanost ostalih informativnih medija u Srbiji? Koji inostrani primeri ekonomskog potencijala interneta mogu biti primenjivi u Srbiji, i za medije i za državnu upravu?

Dodatne informacije

Kotizacija za prisustvovanje ovoj konferenciji iznosi 225 evra plus PDV (u dinarskoj protivvrednosti), a sve dodatne informacije možete dobiti na mail [email protected] ili na telefon + 381 11 344 1186, kontakt osoba Zoran Lazić.

Preuzmite kotizacioni formular.

Korisni linkovi

Zvanična najava konferencije

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR