Septembar 23

ABC SrbijaABC Srbija organizuje seminar na temu uticaja interneta na evoluciju vesti i samih medija, 23. septembra 2010. godine u hotelu Continental u Beogradu, uz prisustvo preko 200 slušalaca. Ključni predavač će biti Steve Herrmann, direktor BBC Online News, a prezentacije će održati i sedam renomiranih predavača sa srpske online medijske scene. Obezbeđen je direktan prenos seminara na www.live-e.tv.

 

Cilj seminara je podrška radu i razvoju postojećih, kao i pokretanju novih internet lokacija sa informativnim sadržajem.

Agenda

10.00 – 10.30 – Registracija učesnika
10.30 – 10.35 – Pozdravni govor
10.35 – 11.35 – Sadržaj medijskog sajta – Steve Herrmann, BBC
11.35 – 12.00 – Sadržaj medijskog sajta u Srbiji – Mr. Aleksandar Mitić, UNS
12.00 – 12.20 – Pauza za osveženje
12.20 – 12.30 – Uključite se u web odit – Ana Novčić, ABC Srbija
12.30 – 13.20 – Izgradite web sajt –Dejan Restak, Wireless Media
13.20 – 13.40 – Mladi i novi mediji 2010 – Jasna Milošević‐Đorđević, Ipsos
13.40 – 14.00 – Privucite investitore – Jovan Protić, Ringier
14.00 ‐ 14.40 – Ručak
14.40 – 15.10 – Obezbedite održivost – Vladimir Aranđelović, Direct Media
15.10 – 15.40 – Obezbedite stabilne prihode – Bojan Rendulić, Fastbridge

Program

Sadržaj medijskog sajta – Steve Herrmann, direktor Online News, BBC, će preneti iskustva stečena rukovođenjem jednim od vodećih svetskih medijskih web sajtova, učeći slušaoce da na najbolji način upravljaju sadržajem, u cilju stvaranja lojalnih posetilaca. Ovo će biti ključno predavanje seminara, usled izuzetno retke prilike za ljude iz Srbije da prisustvuju predavanju stručnjaka za online poslovanje tako visokog profila.

Sadržaj medijskog sajta U Srbiji – Aleksandar Mitić, direktor Škole web novinarstva UNS‐a, će govoriti o specifičnostima prikupljanja i upravljanja sadržajem kada je u pitanju srpsko tržište, obraćajući takođe pažnju na lokalne sajtove.

Izgradite web sajt – Dejan Restak, direktor poslovnog razvoja, Wireless Media, i dugogodišnji direktor www.b92.net, će govoriti o koncipitanju sajta, njegovom pozicioniranju i promociji na internetu…

Mladi i novi mediji 2010 – Jasna Milošević‐Đorđević, direktor medijskih istraživanja, Ipsos Strategic Marketing, će predstaviti rezultate najnovijeg sindikalizovanog istraživanja upotrebe novih medija i mobilnih tehnologija među mladima i drugim ciljnim grupama u Srbiji, uključujući njihova uverenja, stavove, personalizacije i motivaciju ka novim medijima.

Privucite investitore – Jovan Protić, direktor, Ringier online, će dati preporuke kako načiniti ovaj važan korak između dobre ideje i profitabilnog projekta.

Obezbedite održivost ‐ Vladimir Aranđelović, Digital Account Manager, Direct Media, će govoriti o prilagođavanju web sajta potrebama oglašivača i pripremama za njegovu monetizaciju.

Uključite se u web odit – Ms. Ana Novčić, direktor, ABC Srbija, će predstaviti mogućnosti web članstva u ABC Srbija i benefite koje ono donosi vlasnicima web sajtova.

Obezbedite stabilne prihode – Bojan Rendulić, direktor, FastBrige, brzo rastuće agencije za zakup online medija i bivši direktor lokalnog pretraživača Pogodak.rs, će prezentaciju posvetiti pravilnoj komunikaciji između vlasnika web sajtova i oglašivača, pripremi ponuda za saradnju, upozoriti na najuobičajenije greške koje čine vlasnici sajtova…

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Vladimir Trkulja