IT Info dan “Biraj svoju budućnost”

25.05.2011.

Vojvodina ICT ClusterU organizaciji Vojvođanskog IKT klastera i srednje ekonomske škole Svetozar Miletić (Novi Sad), 25. maja 2011. godine sa početkom u 10 časova,  u svečanoj sali održaće se promotivni događaj  „Biraj svoju budućnost“. Srednjoškolci će imati priliku da od predavača čuju kako izgleda rad u jednoj IT kompaniji, koje su prednosti odabira informatičkih studija kao i koje stipendije se nude studentima koji odaberu IT sektor.

 

Događaj  je namenjen srednjoškolcima koji tek treba da odaberu oblast studiranja a cilj je da se đaci zainteresuju za rad i studije u IT–u. Program događaja  je koncipiran tako da učenici po završetku imaju jasnu sliku kako izgleda rad i studiranje u IT sektoru.

Predavači će pokušati da na interesantan i shvatljiv  način zainteresuju slušaoce za oblast informativno komunikacionih tehnologija, a biće predstavljeni i program stručnih praksi kao i iskustva studenata koji su se vratili sa istih.

Predavači su:

  • Nataša Nikolić ispred kancelarije za evropsku mobilnost Univerziteta u Novom Sadu,
  • dr Živana Komlenov ispred departmana za informatiku i  matematiku PMF-a u Novom Sadu
  • Marija Stanču Mirosavljev zamenik direktora novosadskog poslovnog inkubatora.

Planirano je da se događaj održi u više škola kako bi se što više srednjoškolaca zainteresovalo za odabir studijskih programa iz ove konkurentne oblasti.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR