IT Open 2014

29.03.2014.

Udruženje građana „Vido“ će organizovati jedinstvenu Internet konferenciju na ovim prostorima na temu SEO (Optimizacija sajtova za pretraživače). Konferencija će biti održana 29. i 30. marta u Kragujevcu. 

Tema konferencije

Projekat pruža jedinstvenu priliku svim srednjoškolcima, studentima i zaposlenima da steknu i/ili unaprede veštine potrebne za optimizovanje sajtova za pretraživače. Optimizacija sajtova za pretraživače je vrlo bitna stavka za sve ljude koji imaju ili žele da pokrenu svoj vebsajt. Na konferenciji će predavati neki od najvećih SEO stručnjaka sa našeg govornog područja.

SEO takmičenje

U toku je i prvo takmičenje u optimizaciji sajtova za pretraživače na našem govornom području. Cilj je izbiti na prvu poziciju za ključnu reč “seokraguj”. Kraguj je ptica po kojoj je Kragujevac dobio ime, a SEO tehnika kojom se sajt optimizuje za pretraživače. Pobednik će kao nagradu dobiti tablet PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD (5588C) 8″.

Da bi se prijavili na takmičenje, potrebno je samo prijaviti svoj vebsajt preko kontakt forme na strani takmičenja. Pobednik će se odrediti jednostavnim pretraživanjem ključne reči “seokraguj” na pretraživaču Google na dan konferencije.

Studenti i nezaposleni svoje učešće mogu besplatno obezbediti sa minimum tri objave različitih postova sa sajta konferencije na društvenim mrežama sa hashtagom #itopenrs. Zaposleni mogu izabrati jedan od dva načina: uplatom od 1.000 dinara, čime se pomaže organizovanje konferencije sledeće godine; ili sa minimum tri različite objave postova sa sajta uz hashtag #itopenrs.

Udruženje građana Vido je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti kulture, medija, Interneta i obrazovanja. Udruženje stavlja akcenat i na kreativno izražavanje kroz kreiranje multimedijalnih sadržaja i upotrebu novih medija.

Kontakt informacije

Više informacija možete pronaći na sajtu konferencije i preko mejla kontakt@itopen.rs.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR