Maj 8

JavaSvet – otvorena Java zajednica 8. Maja 2009. godine u 18:30 u Kulturnom Pogonu KST-a organizuje prvi workshop na temu Java Enterprise tehnologija. Biće reči o višeslojnoj arhitekturi i o savremenim tehnologijama koje se koriste u svakom od slojeva: od Struts2 preko Spring do Hibernate. Predavanje je zamišljeno kao interaktivno.

 

Materija je prilagođena studentima tehničkih fakulteta koji imaju bar nekog iskustva sa Java programiranjem. Ukoliko se pokaže da postoji interesovanje, nastavilo bi se sa ovom praksom, pošto postoji još puno tema o kojima se može pričati.

Kulturni Pogon KST

Kulturni pogon je novi projekat KST-a koji treba da dodatno približi KST studentima, da im pruži mesto gde mogu ostvariti svoje ideje i prostor gde će realizovati svoju kreativnost.

Već u prvom mesecu svog rada donela je niz predavanja iz oblasti primenjenih informacionih tehnologija, radionicu vizuelne naracije, radionicu fotografije, priredila je izložbu umetničkih fotografija, školu salse. Svi programi imaju kao ciljnu publiku studente, a želja je da pre svega studenti ne budu nemi posmatrači već aktivni učesnici.

Takođe Pogon poziva studente koji imaju dobre ideje i želju da ih sprovedu u delo da se jave na mail adresu kulturnipogon@gmail.com.

Ukoliko ima onih koji ne znaju, KST se nalazi u podrumu zgrade tehničkih fakulteta (Bulevar Kralja Aleksandra 73).

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , , ,

Autor: Vladimir Trkulja