Kako na web(u)

ITDogadjaji su postali zvanični medijski partner rumunske How to Web konferencije za zapadni Balkan. How to web se održava u novembru u Bukureštu, a mi ćemo po prvi put izveštavati sa EU tržista, što nas veoma raduje. Kontakti su ubedljivo najvrednija stvar koju smo stekli za skoro 3 godine funkcionisanja servisa ITDogadjaji.com. Dobar je osećaj kada shvatite da neke stvari koje ste radili u prošlosti imaju efekta i da ne predstavljaju samo vreme žrtvovano za više ciljeve i buduće planove.

 

Zahvaljujući (online) poznanstvu sa direktorom temišvarskog IT inkubatora – Radu Ticiu, došli smo u poziciju da uspostavimo kontakt sa organizatorima konferencije How to Web i nakon kratke prepiske dogovorimo direktnu saradnju. Pokrivaćemo konferenciju i blogovati iz Bukurešta 3. i 4. novembra. Smatramo da je tržišna saradnja u našoj struci vrlo bitna, da ima puno potencijala i drago nam je da ćemo tome doprineti. Ovo je takođe dobra prilika da se stručna javnost u Srbiji (i susjednim zemljama) upozna sa događajima koji se dešavaju u geografskoj blizini, ali i sa ICT tržištem Rumunije kroz direktne kontakte sa njihovim predstavnicima. Sigurno među nama ima uspešnih servisa zainteresovanih za to tržište od par miliona korisnika Interneta….

Ovo nije prvi put da ekipa ITDogadjaja realizuje pokrivanje jednog skupa koji se dešava van izvornog tržišta – prošle godine smo doživeli zaista lepe trenutke i upoznali mnogo novih prijatelja na Glocal konferenciji u Skoplju. Sada se formalno može reći da smo zakoračili na EU tržište, i da jedva čekamo novembar i How to Web konferenciju. Takođe ćemo se truditi da u mesecima koji dolaze obezbedimo saradnju sa još više inostranih organizatora IT događaja, i da našim čitaocima pomognemo da što lakše (i jeftinije) uživo prisustvuju takvim dešavanjima.

Više o mogućnostima za jeftinije prisustvovanje How to Web konferenciji vrlo uskoro – verujemo da bi mnogima od vas tako nešto bilo zanimljivo 🙂

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR