Kalendar IT dešavanja u Srbiji i regionu

13.12.2010.

Dobijamo sve više pitanja koja se mogu sumirati kao „imate li listu domaćih i regionalnih IT događaja i datume njihovog održavanja?“. Verujemo da je ta informacija vrlo bitna ljudima koji se bave organizacijom događaja, ali i onima koji žele da unapred isplaniraju svoje vreme i konferencije koje će posetiti. Ukratko, takvu listu je jako teško sastaviti, ali smo našli alternativan način kako da ljudima izađemo u susret.

 

Pogledajte kalendar IT događaja koje smo najavili u poslednje tri godine – napravili smo posebnu stranicu u tu svrhu.

Kalendar IT dogadjaja

Rešenje nije idealno, ali verujemo da može da pomogne i pruži dobar deo traženih informacija. Odradili smo integraciju Google calendar servisa sa događajima koje najavljujemo na sajtu, što je naravno besplatno i jednostavno za realizaciju.

Ne znamo koliko ljudi koristi mogućnost da uvezu kalendar događaja sa ovog sajta u svoj „kalendarski softver“ i na taj način budu u toku sa dešavanjima u oblasti IT-ja, ali to je nešto što mi interno smatramo nadasve korisnom mogućnošću.

Naš kalendar IT događaja naravno nije savršen. Pre svega, tu su događaji koje smo mi najavili, te iako se trudimo da lista bude što kompletnija i ažurnija postoje događaji za koje prekasno (ili nikada) saznamo. Cenimo svaku dojavu dešavanja koje smo propustili da najavimo.

Smatramo da je ovakav kalendar vrlo zgodan za ljude koji organizuju događaje i prirodno ne žele da se preklope sa drugim dešavanjima. Već smo imali prilike da nam se organizatori javljaju mesecima unapred da „zapljunu“ svoj događaj, kako nekome drugom ne bi palo na pamet da u istom terminu planira nešto drugo.

Autor: Vladimir Trkulja

3 komentara

13.12.2010. @ 11:34

Dopustite da najavimo evente koje pripremamo za region.

Web::Strategija X (WS10) 10.-11.3.2011.

Web::INDUSTRIJA 2011 12.-13.5.

WS11 16.-17.6.

WS12 10.-11.11.

Miloš
13.12.2010. @ 11:45

Fina ideja, verovatno bi bilo vrlo zgodno da ovo preraste u jedan globalni kalendar za Srbiju, a možda i okolinu. Uopšte ne sumnjam da je čest slučaj da se događaji preklapaju, i da bi bilo višestruko korisno – što za organizatore, što za potencijalne učesnike – da na jednom mestu mogu da nađu ovakav pregled.

Ono što možda nedostaje je i neki link na događaj, ako već postoji post na sajtu, plus mali poziv za organizatore da opišu svoj događaj ili slično?

Nikola M.
24.10.2012. @ 12:22

Nesto mi se cini da poslednjih dana (koristim http://www.itdogadjaji.com/?ec3_ical) za uvoz ical .ics kalendara u kalendar aplikaciju (Thunderbird Lightning, ical, Outlook itd)
i pokazuje mi vise kopija istog dogadjaja, sto se nije pre desavalo. (Gadget Fest 2012 se pojavljuje 4 puta)
Verovatno neka bubica u nekoj skripti za osvezavanje.

Inace radi odlicno.


DODAJ KOMENTAR