Konferencija, gamedev radionice i hakaton sa temom otvorenih podataka na ovogodišnjem Startu

14.05.2016. – 23.05.2016.

Udruženje studenata informatike FONIS po četvrti put organizuje svoj najveći projekat Start. Ove godine projekat će se sastojati iz konferencije, Gamedev radionica i hakatona. Uz podršku kompanije Microsoft Srbija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu realizovaće se mnoštvo besplatnih predavanja, radionica i takmičenje u programiranju.

Konferencijski deo će biti održan 14. i 15. maja na Fakultetu organizacionih nauka, gde će predavači iz različitih sfera IT-a prezentovati trenutno najzanimljivije i najaktuelnije teme. Prijave su otvorene za sve na ovom linku do 12. maja 

Novost ove konferencije je Gamedev nedelja. U okviru ovog dela programa imaćete priliku da 5 dana zaredom slušate predavanja i prisustvujete radionicama koje će voditi neki od najiskusnijih game developera sa naših prostora.

Predavanja i radionice će se održavati u večernjim časovima svakog dana od 16. do 20. maja na Fakultetu organizacionih nauka. Poslednji rok za prijave je 14. maj i svi se mogu prijaviti.

Poslednji deo Starta je Start hakaton, održava se u periodu od 21. do 23. maja. Hakaton je prava prilika za sve studente da demonstriraju svoja znanja iz oblasti IT-a i iskažu svoj takmičarski duh. Tematika hakatona je bazirana na konceptu otvorenih podataka (open data), odnosno takmičari će nad određenom bazom prikupljenih podataka kreirati svoje aplikacije. Prvog dana, nakon objavljivanja teme takmičenja, učesnici će imati tri sata za osmišljavanje izgleda i funkcionalnosti aplikacije, u saradnji sa mentorima koji će ih usmeravati u razradi ideje.

Nakon kraće pauze, počeće deo takmičenja vezan isključivo za programiranje gde će takmičari imati tačno 24 sata da naprave svoju aplikaciju. Poslednjeg dana uslediće prezentacije rešenja, kojima mogu da prisustvuju svi oni koji žele da čuju kreativne ideje naših takmičara. Prijave za učešće možete pronaći na linku i otvorene su za sve studente iz Srbije do 18. maja.

Autor: ITD Ekipa

2 komentara

Marko O.
13.05.2016. @ 07:41

Mozda bolje da ste ovaj multi-dogadjaj razbili na 3 ili nesto jer je naporno ustanoviti sta i koliko traje i kad.
Svaki dan tacno od koliko do koliko sati a ne ovako na gomilu.

Marko O.
13.05.2016. @ 07:44

Ah da, sponzor Mikrosoft, šta tu ima otvoreno i privanto pored svog onog špijuniranja ugrađenog u Vindovse i njihov oblak?


DODAJ KOMENTAR