Konferencija ”xCEEd2017”

17.05.2017. – 19.05.2017.

Beograd će od 17. do 19. maja biti domaćin vodećim ljudima kineskog Ali Express-a i Ali Pay-a, engleskih Barclays, TSB Bank, Currencycloud, ruskog Yandex-a, indijske Kotak banke, grčke Hellenic banke. Delegati svih branši finansijskog poslovanja iz preko 50 finansijskih kompanija iz 11 zemalja regiona sa najboljim od najboljih od britanskih pionira digitalne transformacije učestvovaće na xCEEd konferenciji koju organizuje kompanija Paneleven group. 

Govornici na xCEEd konferenciji su ljudi čiji glas oblikuje digitalnu budućnost ove epohe.

“xCEEd” je jedina konferencija u svetu u kojoj će doći čelnik kompanije koja se bavi platnim sistemom Kine, koja, u svakom smislu – posluje sa milijardama. Činjenica da u saradnji sa britanskim Ministarstvom međunarodne trgovine Paneleven group dovodi najbolje bankare Velike Britanije u Beograd, kao da će se oni tu sresti sa čelnikom trgovinskog giganta Ali Eskpres iz Kine postavlja ovaj region kao važnu destinaciju na digitalnoj mapi Evrope i sveta. Uz predstavnike iz Velike Britanije, Kine, Rusije, kao i zemalja regiona, u ta dva dana po značaju za bankarsku zajednicu ovo će biti centar Evrope.

O značaju ovog područja za E-banking i značaju E-banking-a za ovo područje govori i činjenica da će skup otvoriti britanski ambasador lično, koji će upriličiti i koktel u rezidenciji, gde će se govornici sresti sa drugim učesnicima skupa, kao i rukovodiocima srpskih i britanskih kompanija i u neformalnoj atmosferi razgovarati o potencijalima saradnje u budućnosti.

„Paneleven group je od zemalja regiona izabrao ovaj region, jer je prepoznao potencijal i značaj u sferi digitalnog poslovanja. Dobra komunikaciona i IT infrastruktura, obrazovana populacija, kao i savremena tehnologija u korporativnom sektoru čine ovo tržište idealnim za probijanje velikih kompanija. Region je tržište sa ogromnim potencijalom koji će se ostvariti u narednih nekoliko godina, zadovoljstvo i ambicija naše kompanije je da pomognemo na tom putu”, kaže Liz Hawkins, direktor marketinga i komunikacija xCEED konferencije.

xCEEd” je namenjen svima koji se nalaze na početku putovanja ka digitalnoj transformaciji, svima koji su žedni saveta poznavalaca industrije koji mogu da im budu vodiči u tom poduhvatu. Znanje će ovom prilikom podeliti vrhunski govornici, odlični panelisti, kao i najbolji britanski startapi koji su se već pozicionirali kao lideri promene na ovom zahtevnom tržištu.

Kroz raznolikost tema koje pokrivaju sve – od korisničkog iskustva i veštačke inteligencije do Blockchain-a, učesnici će čuti najbolje što nova tehnologija može da ponudi. Konferencija je osmišljena kao platforma na kojoj će svi učesnici dobiti znanje i trening da formiraju plan digitalne transformacije i jedinstveni netvorking kojim će taj plan ostvariti.

Ko su naši učesnici?

  • Zhiyu Chen – (Chief Commercial and Product Officer) – Čovek koji je odgovoran za globalni rezultat kinseke kompanije Ali Ekspres. Zadužen je za prodaju, poslovni razvoj, međunarodnu strategiju, upravljanje proizvoda, marketing na mobilnom, CRM, servisna i logistička pitanja.
  • Mike Laven – (Chief Executive Officer) – Mike Laven je neumoljiv u nastojanjima Currencycloud-a da obezbedi jeftin i pristupačan transfer novca i isplatu globalnoj poslovnoj industriji. Inspiriše svoj tim sopstvenom poslovnom etikom i decenijskim iskustvom. Mike se bavi finansijama preko 20 godina, od čega je preko 15 godina na pozicijama generalnog direktora ili predsednika Fintech kompanija. Bio je na čelu kompanija poput Financial Technology, Iris Financial, kompanijama koje se bave menadžmentom rizika i njegovom implementacijom u digitalnom svetu.
  • Laura Joseph – (Director of Digital Products and Propositions) – Laura Joseph je direktorka digitalnih proizvoda i planiranja u kompaniji Barclays Business Banking, u kojoj vodi razvoj u transformaciji korisničkog iskustva za SME klijente i na mobilnom i na online okruženju. Ona je strateg koji se bavi spajanjem više kanala poslovnog bankarstva. Laura je pre Barclays-a provela preko 16 godina u telekomunikacionim tehnologijama i bavila se razvojem novih tehnologija od Brodbend-a do IP Voice-a. U slobodno vreme Laura je mentor i predavač na Saint John’s College-u. U šali kaže da ima troje dece, a samo jednog muža.
  • John Berghout – (Head of Digital Business Banking) – John Berghout se bavi sistemskom integracijom i uživa o tome da gleda preduzeća koja uspevaju. Bio je vođa odeljenja za Promene i Transformacije za Barclays u Evropi i predvodio je digitalne promene u Portugalu, Francuskoj, Španiji i Italiji. Danas je direktor digitalnog bankarstva u Barclays-u gde je odgovoran za kreiranje i izvršavanje digitalne strategije. Radio je za čuvene kompanije širom sveta kao što su JP Morgan Chase, Enron, Capgemini Ernst & Young, Starbucks…

Korisni linkovi

Kompletnu listu govornika i panelista možete videti na zvaničnoj web prezentaciji konferencije: www.xceedconference.com/speakers

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR