Danas je u Privrednoj komori Srbije održana konferencija za štampu povodom održavanja 9. međunarodne konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju “E-trgovina 2009“. Organizatori, sponzori i članovi programskog odbora E-trgovine su predstavili neke od sadržaja kojima ćemo imati priliku da prisustvujemo na Paliću za par dana.

 

Konferencija je počela uz izvesno kašnjenje, budući da organizatori nisu navikli na saobraćajne kolapse karakteristične za Beograd (ili, kako bi Mario Tomić to rekao – The downside is that you never know when it’s rush hour in Belgrade. AFAIK if there’s sun in the sky, it’s rush hour – by Twitter).

Slobodan Marković je u ime Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo pružio punu podršku ovoj konferenciji, istakavši njen značaj u promociji elektronske trgovine u Srbiji. Takođe je izneo podatak da se očekuje da se Zakon o elektronskoj trgovini nađe pred vladom nakon prvomajskih praznika, a da bi nakog njega trebao da otpočne rad na Zakonu o elektronskom dokumentu.

Organizator E-trgovine Nebojša Đurić je nakon njega izneo osnovne podatke o konferenciji i posebno skrenuo pažnju na okrugli sto koji će se u sklopu nje održati, na temu stanja online oglašavanja u Srbiji. Kao i ranijih godina, očekuje se prisustvo oko 300 učesnika.

Zatim su usledila obraćanja sponzora: u ime generalnog sponzora E-trgovine, firme Madnet, Nenad Orlić je pozdravio prisutne i još jednom istakao značaj ove konferencijea, a generalni pokrovitelj, QVoucher, odnosno njegov predstavnik Nataša Topalović se prvenstveno fokusirala na promociju svoje firme, odnosno usluge.

Članovi programskog odbora E-trgovine – Nikola Marković koji je izneo podatke vezane za stanje elektronske trgovine u Srbiji (blago očajno – za plaćanje od par evra putem Interneta, potrebno je popuniti par tona papirologije) i prof. Vojkan Vasković koji je skrenuo pažnju na kvalitet studentskih radova koji će biti predstavljeni tokom konferencije na Akademskom danu su bili poslednji govornici na ovoj konferenciji za novinare.

Stekli smo utisak da je ovaj događaj bilo organizovan prevashodno za klasične medije, budući da se već sada na Internetu može naći mnoštvo informacija o E-trgovini. Nadajmo se da će i oni doprineti promociji ove (za naše društvo vrlo značajne) konferencije. Kompletna ekipa IT Dogadjaja se sledeće nedelje seli na Palić – sigurni smo da će i ove godine biti zanimljivih predavanja i još zanimljivijeg neformalnog druženja.

Vidimo se na Paliću, a ukoliko baš ne možete da dođete – znate gde ćete naći najsvežije informacije i makar deo atmosfere sa E-trgovine 2009 ;)

Share and Enjoy:

Tags: , , ,