Letnja škola: Visokotehnološko preduzetništvo

16.07.2012. – 20.07.2012.

Fakultet Tehničkih Nauka iz Novog Sada u saradnji sa firmom Model Labs GmbH iz Berlina i Humboldt Univerzitetom iz Berlina, organizuje letnju školu preduzetništva. Cilj letnje škole je da polaznicima pruži znanja koja su neophodna za pokretanje visokotehnološke kompanije. Iako je letnja skola prevashodno koncentrisana na IT-startup kompanije, teme koje će biti pokrivene su univerzalno primenljive na bilo koju visokotehnološku oblast, kao na primer biotehnologija, medicina ili mašinstvo.
 

Kurs će trajati pet dana i pokriva osnovne teme vezane za pokretanje visokotehnološkog biznisa, kao što su formiranje tima, ideja, poslovni model, upravljanje firmom, marketing, finansije, tehnološka pitanja, zakoni itd.

Letnja škola pruža polaznicima preduzetnički ambijent u kome se od studenata očekuje da formiraju tim i pripreme biznis plan za svoju kompaniju. Studentima će biti ponuđena formalna predavanja kao i kreiranje sopstvenog projekta (kompanije), pri čemu će definisati biznis plan i strategije finansiranja.

Polaznici kursa će na početku biti podeljeni u timove od dva do četiri polaznika. Na kraju petodnevnog kursa, svaki tim će predstaviti svoj biznis plan pred žirijem koga će činiti uspešni preduzetnici, menadžeri, bankari, naučnici itd. Najbolji tim će dobiti nagradu.

U drugoj fazi kursa, svi timovi imaju pravo da predaju celovit biznis plan u narednih šest nedelja. Od svih timova koji predaju biznis plan se očekuje da održe još jedan investment pitch do kraja godine. Najbolji tim iz ove faze će imati priliku da održi prezentaciju svoje ideje u Berlinu za nemačke investitore, bankare i business angels.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti ovde.

Agenda

Ovde možete videti raspored aktivnosti.

Korisni linkovi

Za više informacija pogledajte zvaničan sajt događaja.

 

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Nikola M.
16.07.2012. @ 10:13

Mogu li se predavanja pratiti preko interneta,
da ne bi morao bas da dolazimu Novi Sad.


DODAJ KOMENTAR