April 29

Na dan izlaska nove inačice jedne od najpopularnijih Linux distribucija u svijetu, Ubuntu 10. 04. u četvrtak 29. 04. 2010. godine, Računarska sekcija KSET-a, u suradnji s Hrvatskom udrugom Linux korisnika te Udrugom Ubuntu korisnika u Hrvatskoj organizira Linux InstallFest.

 

Posjetitelji će moći instalirati neku distribuciju Linux-a po svom izboru ili preporuci, razmijeniti iskustva, naučiti nešto novo i družiti se.

Okupljanje počinje u 11 sati sa kratkim predavanjem u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva nakon čega će u KSET-u iskusni korisnici Linux-a uz neformalno druženje pomoći novim i ne tako iskusnim korisnicima kod instalacije operacijskog sustava. Naravno, dobrodošli su korisnici svih otvorenih sustava i oni koji se tako osjećaju. Nije bitno jeste li guru sa 10-godišnjim iskustvom ili tek početnik, važno je dijeljenje.

Installfest je prilika za studente željne znanja o otvorenim tehnologijama da isprobaju otvorene i moderne operacijske sustave. Obično je to Linux, u skladu sa tradicijom koja je potekla od Linux korisnika ali bez ograničenja na određeni operacijski sustav pod uvjetom da je otvorenog koda.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja