April 20April 23

Microsoft WinDays 9 konferencija se održava u Opatiji (Hrvatska) od 20. do 23. aprila 2009. godine, i sastoji se od Microsoft WinDays 9 Business, Microsoft WinDays 9 Technology i Microsoft WinDays 9 Virtual konferencije, kao i završnim virtualnim konferencijskim danom 24. aprila 2009. godine.

 

Kada se održavaju pojedine konferencije?

 • Microsoft WinDays 9 Business – od 20. do 21. aprila 2009.
 • Microsoft WinDays 9 Technology – od 21. do 23. aprila 2009.
 • Microsoft WinDays 9 Virtual – pre, za vreme i nakon konferencije – virtualni dan 24. travnja 2009.

Kome je namijenjena konferencija Microsoft WinDays 9?

 • Microsoft WinDays 9 Business konferencija je namenjena užoj ciljnoj grupi dosadašnjih učesnika WinDays konferencije, poslovnim ljudima koji kroz svoje funkcije mogu značajnije profitirati korišćenjem tehnoloških rešenja, onima koji direktno ili indirektno donose odluke o IT investicijama te onima koji su zaduženi za primenu tehnologije u organizaciji.
 • Microsoft WinDays 9 Technology konferencija namenjena je ne samo visoko stručnoj i tehničkoj populaciji, već i osobama zaduženima za nabavku novih proizvoda i tehnologija, kao i stručnjacima zaduženima za tehnološki razvoj i odabir platforme za poslovanje vlastitih firmi. Sama konferencija, koja se održava od utorka do četvrtka, učesnicima će ponuditi predavanja čiji je cilj pokazati mogućnosti različitih Microsoftovih proizvoda, kao i uputiti na tehnologiju iza široke palete proizvoda i usluga.
 • Microsoft WinDays 9 Virtual će se odvijati virtualno te započinje s radom dva meseca pre ostale dve konferencija i zapravo se ne završava, zavisno o aktivnostima korisnika unutar WinDays 9 Virtual konferencije. Odvijaće se kroz novi portal konferencije, koji će omogućiti korisnicima drugačiji doživljaj učestvovanja na konferenciji.

Što je tačno Microsoft WinDays 9 Virtual konferencija?

 • Osim standardnoga deljenja informacija vezanih uz konferenciju, sadržaj i lokaciju, Microsoft WinDays 9 Virtual konferencija će u potpunosti rabiti mogućnosti novih tehnologija te prvi put omogućiti:
  • Prenos uživo (live streaming) pojedinih događanja, keynote predavanja kao i odabranih predavanja raznih predavača
  • Prenos po potrebi (video on demand) svih predavanja na konferenciji, koji prikazuje sinhronizovani video, audio i prezentaciju predavača
  • Upotrebu web 2.0 tehnologija (kao što su blogovi predavača i posetilaca, tag kategorizacija, screencastovi, web stranice, …) za bolji korisnički doživljaj
  • Radni prostor svakog predavanja, na kojem je moguće pogledati beta-verzije predavanja i komentarisati ih, dati sugestije predavaču, razmijeniti mišljenja i slično
  • Organizovati vreme učestvovanja koristeći se schedulerom konferencije, i to ne samo za predavanja, nego i za prateća događanja
  • Virtualni dan, 24. aprila 2009. u sklopu kojeg će biti i službeno zatvaranje konferencije Microsoft WinDays 9

Kolika je cena kotizacije za konferenciju?

 • Kotizacija za kompletnu Microsoft WinDays 9 konferenciju: 5.000,00 kn (nakon 20.03. – 6.000,00 kn) + PDV
  Kotizacija za Microsoft WinDays 9 Business konferenciju: 2.500,00 kn (nakon 20.03. – 3.000,00 kn) + PDV
  Kozitacija za Microsoft WinDays 9 Technology konferenciju: 3.500,00 kn (nakon 20.03. – 4.000,00 kn) + PDV

Kurs kune možete pogledati na http://www.nbs.rs/internet/cirilica/scripts/kl.html.

Napomena: Svi registrovani učesnici WinDays 9 Business ili WinDays 9 Technology konferencije ostvaruju pravo učestvovanja na WinDays 9 Virtual konferenciji i virtualnom danu koji se održava 24. aprila 2009.
Cene ne uključuju PDV koji iznosi 22%.

Više detalja o svakoj od pojedinačnih konferencija:

Online prijava na konferenciju.

Kao svaki ozbiljan događaj, i WinDays ima arhiviran prošlogodišnji sajt, sa gomilom materijala koji na dobar način dočarava atmosferu ovog skupa.

Još puno informacija o ovoj konferenciji možete naći na stvarno detaljno urađenom zvaničnom sajtu, a nemojte propustiti ni isto toliko informativan i aktivan Twitter nalog.

Share and Enjoy:

Tags: , , ,

Autor: Vladimir Trkulja