Mobile Monday Srbija – Firefox OS

27.05.2013.

Sedmi MobileMonday Srbija događaj održaće se u ponedeljak, 27. maja, u Kulturnom Centru Grad, sa početkom u 18.00. Centralna tema će biti Firefox OS i zvanično predstavljanje ovog operativnog sistema u Srbiji. Prisutni će čuti i kratak pregled dešavanja i trendova u mobilnoj industriji, kao i najavu događaja koje će Mozilla i Telenor organizovati u letnjem periodu.
 

Predavači

Gost iz Global Mozilla organizacije će nam održati uvodno predavanje i upoznati nas sa Firefox operativnim sistemom, a tokom samog događaja će prisutni imati priliku i da isprobaju prve uređaje zasnovane na Firefox-u. Predstavnici lokalne Mozilla organizacije će biti tu da odgovore na pitanja i prezentuju mogućnosti novog OS-a.

Srbija je jedna od prvih zemalja u kojima će uređaji bazirani na Firefox OS-u doživeti premijeru, a o samom lansiranju i njegovom značaju za domaće tržište će govoriti Nemanja Žilović, Consumer Marketing Direktor Telenora Srbija. Najaviće se događaj i radionica za developere koje Telenor i Mozilla planiraju za narednih nekoliko meseci.

Nijedna mobilna platforma nije kompletna bez mobilnih aplikacija, a o najboljim praksama i smernicama za dizajn Firefox OS aplikacija će govoriti developeri iz Norveške kompanije Comoyo.

 

Registracija

Registracija je moguća ovde.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR