MobileMonday Srbija #2

28.03.

Drugi MobileMonday u Srbiji će se održati 28. marta 2011. godine od 18h u Kulturnom Centru Grad u Beogradu. Kao i prošli put, okupićemo profesionalce i entuzijaste iz oblasti mobilnih telekomunikacija, a ovoga puta je fokus na mobilni development, odnosno razvoj aplikacija za mobilne platforme. 

Mobile Monday ima cilj da:

  • Razvije otvorenu, nezavisnu platformu za inovacije u sektoru mobilne telefonije
  • Olakša povezivanje malih i velikih kompanija i pojedinaca u industriji
  • Omogući partnerstva između domaćih i međunarodnih organizacija
  • Predstavi inovativne vizije, trendove, studije i prognoze sa tržišta mobilne telefonije
  • Pruži priliku lokalnim članovima da efektivno učestvuju u globalnim inicijativama

MobileMonday je nastao u Helsinkiju 2000. godine i on predstavlja otvorenu platformu putem koje se povezuju profesionalci u industriji mobilne telefonije – vizionari, developeri i uticajni pojedinci. MoMo događaji im pomažu da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i granica i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Zvanični pokrovitelj drugog MoMo događaja  je jedan od najvećih svetskih proizvođača mobilnih telefona, Nokia. Sa nama će ponovo biti Karl Pletschko, koji će pričati o aktuelnoj situaciji i partnerstvu sa Microsoftom.

Predavači

Aleksandar Vacić

1996. ušao u web svet kao web master Sezama Pro i od tada proveo 15 godina u freelance (aplus.rs) i enterprise web svetu (Finsoft.rs/GTECH.com). 2008-e godine, verovatno kao prvi iz Srbije, prijavljuje se za iPhone developer program i do danas ima nekoliko sopstvenih aplikacija na App Storeu, pod imenom Radiant Tap. Od 2011-e radi iOS aplikacije po ugovoru.

O čemu predaje: Uvod u iOS development: potreban hardver, softver i znanje, koliko vremena je potrebno da se “uđe u priču”, bitni detalji pri prijavljivanju za developer program. Primeri koliko se tu može zaraditi i saveti gde i kako pronaći poslove.

Miloš Žikić i Aleksandar Marjanović

Diplomirali na ETF-u. Jedni od vodećih ljudi u Gecko Solutions-u gde rade na razvoju RIA i Mobile rešenja kao i pronalazeći novih načina korišćenja istih.

Miloš

Okrenut novim medijima i tehnologijama otvorenog koda od samog početka. Intenzivno radi na unapređenju korisničkog isustva u korišćenju tehnologije.

Aleksandar

Strastveni gejmer. Dugo se bavio razvojem igrica a sada svoja iskustva prenosi na nove platform.

O čemu predaju: Android platforma i šta nam ona donosi. Načini razvoja mobilnih aplikacija. Korišćenje AR tehnologije za unapređenje online kupovine.

Prijave

Prisustvovanje MobileMonday događajima je potpuno besplatno, molimo vas da se registrujete kako bismo mogli da planiramo piće i slične stvari.

Lokacija

Kulturni Centar Grad, ulica Braće Krsmanović 4. Pogledajte mapu.

Pristup Internetu

Sve dok ne pronađemo pouzdanog partnera koji je u stanju da zapravo obezbedi pristup Internetu, molimo vas da računate da na MobileMonday Srbija događajima neće biti zvaničnog pristupa Internetu.

Organizatori

Mobile Monday u Srbiji realizuju organizacije NIIT (organizatori biZbuZZ konferencije) i SEEICT (poznatiji kao IT događaji). Ako vas interesuje, pogledajte više detalja.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR