Dragan Varagić govorio je danas na konferenciji E-trgovina o prednostima onlajn servisa za distribuciju saopštenja za javnost, i njihovim mogućnostima da povećaju broj objava saopštenja, vidljivost kompanija i brendova na internetu, kao i njihovu poziciju na pretraživačima. Varagić je najavio i novi domaći servis za distribuciju saopštenja za javnost – probjave.com koji bi trebalo da počne sa radom početkom maja 2009.
 Onlajn sistemi za distribuciju saopštenja za javnost omogućavaju kompanijama da njihova saopštenja budu sigurno objavljena, dok ih klasični mediji u većini slučajeva ignorišu.

Organizacije su sa pojavom interneta počele da šalju saopštenja novinarima putem imejla, što je dovodi do ogromne količine neželjene pošte za novinare i oni filtriraju ova saopštenja,sve ređe ih objavljujući. Sa specijalizovanim sajtom na kome se saopštenja nalaze, i RSS fidovima, postoji veća mogućnost da će sajtovi i klasični mediji objaviti informaciju iz saopštenja i tako dopuniti sadržaje.

Objavljivanje dobro napisanog saopštenja na servisu može povećati posećenost sajta kompanije, ako saopštenje linkuje ka sajtu kompanije.  Povećan broj objava na internetu, na relevantnom servisu podiže i poziciju sajta kompanije i vidljivost brenda, na pretraživačima. Takođe, ovakav servis omogućava lakše i brže distribuiranje saopštenja na društvene mreže. Ipak na ovaj način samo se može dopuniti odnos sa klasičnim medijima, ali se ne može i zameniti.

Share and Enjoy:

Tags:

Autor: dragana