New Media Summit – Digital Agenda

28.09.2011.

ABC SrbijaABC Srbija i Business Dialogue organizuju New Media Summit – Digital Agenda 28. septembra 2011. godine u hotelu Continental Beograd. Ovaj događaj je posvećen lokalnoj, regionalnoj i panevropskoj razmeni znanja i iskustava u sferi digitalnih medija i marketinga, uspostavljanju kontakata i inicijalizaciji saradnje među donosioca odluka u ovoj sferi.

 

Samit se organizuje u svetlu Digitalne agende, strategije Evropske Unije za razvoj ekonomije baziran na informacionim tehnologijama do 2020. godine. Pored ostalog, ponudiće odgovor na pitanje kako prioriteti Agende, poput stvaranja jedinstvenog digitalnog tržišta i unapređenja digitalne pismenosti, pružaju priliku i kompanijama iz zemalja u regionu Jugoistočne Evrope za unapređenje digitalnog poslovanja i sticanje novih prihoda.

New Media Summit će na jednom mestu okupiti sve interesne grupe – provajdere rešenja i usluga, njihove korisnike iz sveta medija i njihove klijente iz sveta marketinga (koji su sami po sebi takođe klijenti service provajderima), stvarajući savršen ambijent za razmenu informacija i predefinisanje puteva ka novim mogućnostima saradnje i kreiranja dodatnih vrednosti.

Namenjen je:

 • Marketing menadžerima 
 • Direktorima korporativnih komunikacija 
 • PR i marketing stručnjacima 
 • Predstavnicima štampanih, elektronskih i online medija 
 • IT stručnjacima 
 • Provajderima telekomunikacionih i internet rešenja i usluga 
 • Predstavnicima softverskog inženjeringa 

Agenda

09.00 – 09.30: Registracija

09.30 – 09.40: Govor dobrodošlice

 • Gospodin Vincent Degert, Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji

09.40 – 11:30: Panel I – European Digital Opportunity

 • Gospođa Jasna Matić, Državni Sekretar za Digitalnu Agendu, Ministarstvo kulture Republike Srbije

Digitalna Agenda – otvoreno globalno tržište (video link)

 • Gospođa Malgorazata Kowalczyk, Predstavnik  Evropske Komisije, Odsek za Audio, vizualnu i medijsku politiku
 • Gospodin Vasile Baltac, Predsednik, Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS)

Informaciono društvo i izazovi za ekonomije u razvoju

 • Gospođa Mojca Jarc, Direktor sektora za infrastrukturu elektronskih komunikacija, Agencija za Informatičko Društvo Slovenije
 • Gospodin Jan Jilik, Predsednik IAB Croatia
 • Gospodin Filip Pieczynski, Zamenik Predsednika, Gemius kompanija

Srpski internet u poređenju sa drugim zemljama Centralne, Istočne i Zapadne Evrope

 • Gospodin Milan Janković, RATEL, direktor

Regionalna iskustva i digitalizacija televizije u Srbiji

11:30 – 12:00: Pauza za kafu

12:00 – 13:30: PANEL II – Digital Impact

 • Gospodin Stephen Herrmann, Glavni i odgovorni urednik, BBC Online News

Kako interactivnost digitalnog doba utiče na novinarstvo i urednike širom sveta

 • Gospodin Marek Slaček, Telenor Srbija, Izvršni direktor marketinga i prodaje
 • Gospođa Tatjana Ćitić, Glavni Urednik RTS Digital

Digitalna Televizija u Srbiji – novi početak

 • Gospođa Jelena Stojanović, Telekom, direktor, Direkcija za komercijalne poslove, Funkcija marketinga i prodaje

Uvid i perspective IPTV

 • Gospodin Jovan Protić, Ringier Axel Springer, direktor digitalnih medija

13.30 – 14.30: Ručak

14.30 – 16:30 ChillOut Zona – networking

Moderatori:

 • Istok Pavlović  – Viralni marketing i njegova upotreba u Srbiji i regionu 
 • Dragan Varagić  – Kompanijski blog kao radna obaveza 
 • Jelena Jovanović  – Hiperubrzana komunikacija – prednosti i mane
 • Miloje Sekulić  – Vrednost internet objava 
 • Dejan Restak  – Šta personalizacija na internetu krije od vas? 
 • Bojan Rendulić – Insights kreiranja online medija kampanje 
 • Vladimir Aranđelović  – Izazovi online medija planiranja 
 • Goran Aničić  – Tradicionalni mediji na društvenim mrežama 
 • Ivan Minić  – Šanse za uspeh internet startup projekata u Srbiji 
 • Nebojša Radović Eniac  – Profesionalno pozicioniranje kroz blog

 

Chillout zona je prostor predviđen za neformalno druženje i razgovore na teme vezane za korišćenje novih medija sa nekim od najpoznatijih blogera i stručnjaka za online izdavaštvo i marketing u Srbiji, koji ovom prlikom nastupaju u ulozi moderatora-animatora.

 

Glavni govornici

 

Jasna Matić, Državni Sekretar za Digitalnu Agendu. Gospođa Matić je od maja 2007 radila kao državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, gde je bila odgovorna za razvijanje ekonomskih odnosa sa drugim zemljama. U julu 2008 godine bila je imenovana za Ministra telekomunikacija i informacionog društva u Vladi Republike Srbije. Završila je Univerzitet u Beogradu, odsek građevinski inženjer, a magistrirala (MBA) na Univerzitetu Vašington u Americi.

Marek Slacik, Telenor Izvršni direktor marketinga i prodaje, poseduje 16 godina iskustva u marketingu. Započeo je sa radom 2001 kao marketing menadžer za akviziciju klijenata u Oscar/Vodafone u Republici Češkoj. Od tada je radio za Eurotel/Telefonica kao marketing direktor, U:fon/MobilKom kao direktor marketinga i prodaje, i Microsoft kao menadžer za mobilne solucije za Centralnu Evropu. Gospodin Marek je magistrirao biznis administraciju na Ekonomskom Univerzitetu u Pragu.

Vasile Baltac je trenutno predsednik ATIC – IT&C Asocijacije Rumunije, zamenik predsedavajućeg World Information Technology and Software Alliance – WITSA i predsednik Evropskog Saveza Profesionalnih Informatičkih Udruženja (CEPIS). On je univerzitetski professor za informacione sisteme i upravljanje, viši član IEEE- Computer Society i drugih profesionalnih udruženja.

Jan Jilek, Predsednik IAB Croatia. Gospodin Jilek je CEO AdNet kompanije za interaktivni marketing, vlasnik AdServer kompanije i predsednik Interactive Marketing Association (IAB) Hrvatska. On je poznati domaći i regionalni stručnjak za online marketing.

Stephen Herrmann, glavni urednik BBC Online News. Gospodin Herman je glavni urednik BBC News Interactive, koji izdaje BBC News vebsajta i Ceefax teletext servisa. Gospodin Herman je prethodno bio svetski urednik odeljenja koje takođe radi produkciju interaktivnih TV novosti i digitalnog teksta. Takođe radi produkciju CBBC Newsround vebsajta, novosti za mobilne aparatei i radi organizaciju za druge veb stranice.

 

Filip Pieczyński, Potpredsednik Gemius-a je diplomirao Finansije i Bankarstvo na Varšavskoj Školi za Ekonomiju. Poslednjih pet godina je zadužen za Gemius-ov međunarodni razvoj. Njegove dužnosti su da pregovara sa lokalnim industrijskim komisijama koje su povezane sa razvojem merenja internet korisnika, i uspostavljanje saradnje sa izdavačima, medijima i reklamnim agencijama.

Milan Janković, Director RATEL-a,  je doktorirao na Katedri za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Posle četrnaest godina provedenih u telekomunikacionoj industriji, postao je vođa projekta u razvojnom odeljenju Zajednice jugoslovenskih PTT, gde se bavio razvojem i primenom mreža za pristup. Dr Janković je bio generalni direktor Zajednice jugoslovenskih PTT, a nakon toga je izabran za izvršnog direktora Republičke agencije za telekomunikacije.

Jelena Stojanović, Direktor direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija. Gospođa Stojanović je započela profesionalnu karijeru u Telekomu 1997 kao inženjer zadužen za nadgledanje i održavanje digitalnih centrala u fiksnoj a kasnije i mobilnoj telefoniji. Posle reorganizacije Telekoma Srbije, postavljena je za direktora direkcije za komercijalne poslove, funkcija marketinga i prodaje. U maju 2010 imenovana je za Člana Upravnog Odbora m:tel Crne Gore.

Jovan Protić, Direktor digitalnih izdanja u Ringier Axel Springer Srbija. Započeo je karijeru u Ringier-u kao zamenik direktora prodaje. Radio je kao direktor izdavaštva besplatnog izdanja “24 sata”, a zatim kao direktor svih onlajn izdanja Ringier-a.

 

 

 

Registracija

 • Executive paket: Članovi ABC Srbija 30 EUR, ostali 50 EUR.
 • VIP paket: Članovi ABC Srbija 70 EUR, ostali 90 EUR.

Navedeni iznosi su bez PDV-a.

Registracije se obavlja online.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR