Obeležavanje svetskog dana devojčica u ITu: Kurs programiranja, diskusije, upoznavanje i networking

27.04.2016. – 28.04.2016.

Poslednjeg četvrtka u aprilu obeležava se Međunarodni dan devojč

ica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, s ciljem da se više devojčica ohrabri da da svoj doprinos ovoj bitnoj industriji. Ovim povodom, održaće se nekoliko bitnih događaja kojima se možete i vi pridružiti.

Centar za promociju nauke organizuje radionicu 28. aprila od 18h u Startit Centru. Na radionici će biti predstavljen međunarodni projekat Hypatia, na kom je CPN jedan od partnera, nakon čega će okupljeni međusobno diskutovati o mogućnostima i preprekama sa kojima se suočavaju žene u STEM poljima. Pojekat Hypatia ima za cilj da motiviše tinejdžerke, uzrasta od 13 do 18 godina, da se opredele za naučnu karijeru, a finansiran je kroz Horizon 2020 od strane Evropske komisije. 

Usled ograničenog broja mesta, potrebno je da svoje prisustvo potvrdite tako što ćete se javiti Dubravki Vejnović na dvejnovic@cpn.rs.

Radionica programiranja — 5 mesta za najbrže

Ovom događaju prethodiće radionica programiranja (27. i 28. aprila) za srednjoškolke koju realizuje Rails Girls Beograd, zajednica koja postoji od 2013. godine. Kroz radionice, ali i prateće programe devojkama i ženama pružaju mogućnost za učenje web programiranja, kao i alate koji će im pomoći da ispolje kreativnost i ostvare svoje ideje.

Interesovanje za radionicu je veliko, a najbrži čitaoci su pozvani da se prijave do kraja današnjeg dana za još pet slobodnih mesta.

Autor: ITD Ekipa

1 komentar

Marko O.
29.04.2016. @ 10:16

Ne postoje nikakve “devojčice u IT”, to je teška izmišljotina, podmetačina i stavljanje polnosti u bespotreban negativan politički razoran kontekst, gde mu mesto nije.

Svi _ljudi_ u IT bez obzira na seksualnu diskriminaciju koja se _promoviše_ ovakvim događajima su deo IT-a , koji naravno nema veze sa ograničenim nazivima i seksualnom segregacijom koje ovakvi događaji i organizacije pokušavaju da podvode pod nešto drugo, pokušavajući da objasne svoje polno isključivo postojanje, održavajući se na negativnostima.


DODAJ KOMENTAR