Obuka: Upravljanje IT projektima

15.12.2009. – 16.12.2009.

Konsultantska kuća YU Build i USAID Projekat za razvoj konkurentnosti organizuju obuku “Upravljanje IT projektimaod 15. do 16. decembra (I deo) i od 22. do 24. decembra (II deo) 2009. godine u Beogradu. Obuka je namenjena ljudima koji vode (ili žele da vode) IT projekte, i pokriva teoretske i praktične aspekte veštine upravljanja IT projektima, kao i pripremu za polaganje PMI Project Management Professional (PMP) ispita.

 

Ciljna grupa

Prvenstveno oni koji vode IT projekte, ali i ostali učesnicima u IT projektima

Ciljevi Programa treninga i sertifikacije u oblasti upravljanja projektima:

 1. Edukacija polaznika metodama i tehnikama savremenog upravljanja projektima zasnovanog na Body of knowledge (korpus znanja i učenja) Instituta za upravljanje projektima i odgovarajućim uslovima za prijavu polaganja PMP ispita (35 sati treninga upravljanje projektima)
 2. Podrška izabranim polaznicima u dobijanju PMP i CAPM sertifikata
 3. Podizanje svesti o važnosti upravljanja projektima za podizanje produktivnosti, konkurentnosti i kvaliteta usluga

Treneri

 • Rade Kuzmanović
 • Jelena Rakić

Osnovne teme koje će biti obrađene

 1. Potrebe IT projekta
 2. Ciljevi projekta
 3. Mrežni dijagram i kritični put
 4. Planiranje resursa (mrežni dijagram)
 5. Rizici na IT projektu
 6. Tim na projektu
 7. Izveštavanje na projektu
 8. Dokumentovanje
 9. Komunikacija na IT projektu
 10. Završetak IT projekta
 11. Multiprojektno okruženje
 12. Alati za upravljanje projektima
 13. Sertifikacije za upravljanje projektima

Slajdovi sa uvodne sesije:

Vreme održavanja

  Kompletna obuka traje 5 dana i termini su:

 • I deo – 15 – 16. decembar 2009.
 • II deo – 22 – 24. decembar 2009.

Obuka se održava u Beogradu, u ulici Grčića Milenka 39.
PogledajteYU Build IT PM obuka lokaciju na većoj mapi

Kotizacija

Kotizacija za petodnevnu obuku iznosi 500 evra, a ukoliko ispunjavate uslove za USAID donaciju, kotizacija iznosi 250 evra.

Više detalja o uslovima potrebnim za USAID donaciju i načinu prijavljivanja na obuku možete pogledati ovde.

Kotizacija za studente: Petodnevna obuka po ceni od 100 evra (sa pdv-om), mogućnost plaćanja u tri rate.

Korisni linkovi

Autor: Vladimir Trkulja

5 komentara

nemke
21.10.2009. @ 18:47

Da li su predavači upravljali nekim većim IT projektima, u kojim privatnim firmama, koja razvojna metodologija je korišćena, koje tehnologije su korišćenje u projektima i naravno naziv(primer) projekata.

21.10.2009. @ 22:28

Pošto su treneri na putu, onda ću ja, kao njihov šef, da odgovorim u njihovo ime 🙂

Treneri su u poslednjih 5 godina vodili manje IT projekte (15-100 programer dana) u firmi YU Build (www.yubuild.com) čiji je core business upravljanje velikim građevinskim projektima. Uglavnom su bile u pitanju web aplikacije. Najčešće smo koristili LAPM (Linux-Apache-PHP-MySQL) tehnologiju, iako je ponekad bila primenjena i Java.

Zbog budžetskih ograničenja, projekti su realizovani uglavnom kroz angažovanje programera koji su bili na početku karijere. U skladu sa “corporate culture” firme, projekti su morali da budu striktno praćeni korišćenjem PMI metodologije (www.pmi.org). Naše ranije iskustvo je govorilo da programeri na početku karijere imaju sklonosti da programiraju “iz zadovoljstva”, odnosno “kreativno i bez ograničenja”, tako da je striktno praćenje veoma važno za uspeh takvih projekata. Sofver tako dobije se pokazao kao veoma dragocen za razvoj kapaciteta firme. Jedan od IT projekata realizovan na takav način, koji je sada u javnom vlasništvu, je Coreman (coreman.sourceforge.net) odnosno (www.yubuild.com/coreman.htm)

Na osnovu iskustva koji su tako stekli, uz podršku starijih kolega za još ozbiljnijim praktičnim iskustvom i teorijskim znanjem, treneri su pripremili ovaj kurs. Pre prvog otvorene obuke, treneri su morali da prođu kroz internu verifikaciju firme YU Build i da dobiju saglasnost USAID programa Compete, koji je posle uvida u trening odlučio da donira 50% kotizacije polaznicima koji zadovolje određene uslove (www.compete.rs)

Ako vas još nešto zanima … 🙂

nemke
22.10.2009. @ 13:06

Što se mene tiče, to je sasvim dovoljno informacija 🙂

Ilija
08.11.2009. @ 12:10

sve je ovo lepo i zanimljivo ali da li se razmisljalo da se prilagodi nekim ne profitnim kategorijama kao sto su studenti(apsolventi) tehnickih fakulteta kojima bi ova obuka takodje znacila? Npr. da se na nekoj od buducih obuka ostavi 1-2 mesta i da se prilagodi kotizacija studentskom standardu?

11.11.2009. @ 14:32

Ilija, hvala na predlogu 🙂 Ostavljena su dva mesta za studente. Kotizacija za studente za petodnevnu obuku je 100 evra (sa PDV-om) uz mogućnost plaćanja u tri rate


DODAJ KOMENTAR