Maj 5Maj 7

YU BuildU organizaciji konsultantske kuće YU Build, od 5. do 7. maja 2010. godine održaće se Obuka za trenere, koja (samo) naizgled nema nikakve veze sa tematikom ovog sajta. Posto smo u prethodne tri godine imali priliku da posetimo praktično sve relevantne IT konferencije, seminare i ostala offline dešavanja, možemo odgovorno da tvrdimo da postoji veliki broj ljudi koji svoje prezentatorske ili trenerske veštine uzima zdravo za gotovo, na štetu (i ponekad užas) posetilaca ili polaznika.

 

Zvanična najava obuke kaže da će vas osposobiti da budete profesionalni trener, i da ćete nakon ove obuke moći da:

  • Identifikujete faze ciklusa obuke
  • Ocenite potrebe za obukom
  • Planirate i osmislite aktivnosti obuke da zadovolje identifikovane potrebe
  • Razlikujete komponente učenja/podučavanja i stilove učenja
  • Odaberete odgovarajuće iz niza metoda obuke/učenja
  • Izvedete deo obuke efektivno i u skladu sa preporučenim standardima
  • Preispitate napredak i ocenite efektivnost obuke

Ukratko, dobićete potrebna teoretska i praktična znanja nakon kojih ćete potpuno drugačije gledati na obuke koje vi držite – druge ljude da i ne spominjemo. Sve navedeno je iskustvo iz prve ruke – krajem 2007. godine sam prošao ovu obuku, i mogu da potpišem da je to jedna od najkorisnijih obuka kojoj sam do sada prisustvovao.

Treneri koji su zaduženi da od vas naprave trenera su Branka Bukvić i Jelena Rakić. Jelenu mahom znate, deo je ITDogadjaji ekipe, dok je Branka profesionalni trener sa više od 20 godina iskustva i gomilom održanih treninga. Ono što je karakteristično za sve njene obuke je velika količina interaktivnog rada, što u kombinaciji sa relevantnim temama znači da nema mesta sindromu spavanja na obuci.

Više tehničkih detalja o samoj obuci možete naći na sajtovima firme YUBuild, gde možete dobiti i više informacija i prijaviti se za obuku.

Svaka subjektivnost u ovoj najavi je namerna, jer smatram da je ovo jedna od onih obuka koje se ne oglašavaju na sva zvona, a vredi i kasnije vraća zaista mnogo.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Vladimir Trkulja