April 3

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati svakog drugog četvrtka između 18:00 i 19:30 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand).

OpenCoffee Club je pokrenut da bi se omogućilo internet preduzetnicima, programerima, dizajnerima i potencijalnim investitorima da se upoznaju, pricaju i razmenjuju iskustva i sve to u neformalnoj atmosferi.

 

Rezultati OpenCoffee upitnika

U cilju daljeg unapređivanja OpenCoffee Novi Sad okupljanja, tokom Februara postavili smo upitnik sa pitanjima vezanim za organizaciju OCNS. Većina “ispitanika”, i onih koji su bili na nekom od okupljanja i onih koji tek planiraju, se slaže da je OpenCoffee odlična ideja koju treba što više popularisati i koja može biti vrlo korisna u povezivanju sa kolegama.

Frekvencija održavanja okupljanja će od sada biti na svake dve sedmice, obzirom da se 25% ljudi odlučilo za sedmično okupljanje, 35% za svake dve sedmice i 40% za mesečno okupljanje.

Na pitanja vezana za mesto i vreme održavanja okupljanja većina se slaže da bi trebalo nastaviti sa organizovanjem okupljanja u Beza Caffee-u četvrtkom, ali sat vremena kasnije nego do sada odnosno u 18 časova.

Hvala svima koji su se potrudili da popune upitnik i vidimo se na sledećem OCNS okupljanju.

Zašto?

Sredinom 2007 je isplanirano održavanje par neformalnih okupljanja novosadskih internet profesionalaca (Array Studio, Majlab i Noocon), sa željom da okupljanja postanu redovna. Cilj okupljanja bila je razmena iskustava, diskusije o trenutnim trendovima, novim tehnologijama i poboljšanje međusobne saradnje.

Vremenom se došlo do ideje da se okupljanja prošire i još više otvore za sve zainteresovane. OpenCoffee Club je delovao kao pravi “format” obzirom da se zasniva na sličnim idejama. Tako je osnovan Novosadski OpenCoffee Club kao deo OpenCoffee Club mreže.

Šta i ko?

Cilj OpenCoffee Club-a je da spoji internet preduzetnike, programere, dizajnere i potencijalne investitore, pružajući priliku za ostvarivanje novih veza, razmenu znanja, diskutovanje o aktuelnim temama… i sve to u opuštenom i neformalnom okruženju.

Ko sve može da dolazi na OpenCoffee okupljanja? Ukratko, svako ko je zainteresovan za teme vezane za internet. Nije potreban poseban poziv, niti išta slično.

Kada i gde?

Okupljanja OpenCoffee Club-a Novi Sad će se održavati svakog drugog četvrtka između 18:00 i 19:30 časova u Beza Caffe-u (Fruškogorska 76, kod gl. ulaza na Štrand). Za sada se još nismo odlučili za jedno mesto na kome će se održavati okupljanja tako da obavezno pratite informacije o mestu održavanja na ovoj strani i u Upcoming grupi ili preko Facebook grupe.

Kontakt

Ako imate neka pitanja ili predloge u vezi OpenCoffee Club-a Novi Sad možete se obratiti Slobodanu Kovačeviću na [email protected]

Share and Enjoy:

Tags: ,

Autor: Vladimir Trkulja