Otvaranje CISCO Trening centra Instituta za preduzetništvo

25.03.2009.

Univerzitet u Novom Sadu i USAID projekat za razvoj konkurentnosti Srbije organizuju otvaranje CISCO Trening centra Instituta za preduzetništvo (ITC) 25. marta 2009. godine u 10:30h, u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 7). Nakon otvaranja kome će prisustvovati priličan broj javnih ličnosti, ovaj institut će omogućiti edukaciju i podršku malim i srednjim preduzećima, kao i zaposlenima u javnom sektoru iz oblasti započinjanja i razvijanja poslovanja, i unapređenja firmi i javnih institucija uz upotrebu IKT-a.

 

Kursevi Cisco Instituta za preduzetnike biće dostupni kroz kombinaciju elektronskog učenja, radionica, kao i audiovizuelnih materijala. Učesnici će imati pristup internet tehnologijama kao i naprednim open-source alatima, a takođe će upotrebljavati srodne tehnologije kako bi upotpunili i obogatili svoje znanje. U budućnosti, institut planira da proširi nastavni plan i obuhvati i druge pružaoce usluga u Srbiji, uključujući Biznis inkubator Univerziteta u Beogradu i Poslovni inovacioni centar u Kragujevcu, a u cilju osnivanja 10 novih trening centara u naredne dve godine.

Organizatori očekuju da će događaju prisustvovati oko 100 gostiju, uključujući predstavnike medija i ostalih zvaničnika Vlade Srbije. Pored ambasadora SAD-a, Kamerona Mantera, očekujemo učešće i sledećih govornika:

  • Jasna Matić, ministar telekomunikacija i informatičkog društva;
  • Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine;
  • prof.dr. Radmila Marinković Nedučin, rektor Univerziteta u Novom Sadu;
  • prof.dr. Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka;
  • Jacek Račkovski, regionalni menadžer CISCO Instituta za preduzetništvo;
  • Goran Obradović, direktor CISCO Srbija.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebna neka dodatna informacija, osoba za kontakt je Ana Brnabić, savetnik za komunikacije USAID Projekta za razvoj konkurentnosti Srbije – abrnabic@compete.rs ili 063 215 480.

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR