Otvorene prijave za IT Girls Hakaton

03.09.2016.

IT Girls Hakaton održaće se 3. septembra u Beogradu.

Za takmičenje se mogu prijaviti sve zainteresovane žene koje imaju ideju za aplikaciju i osnovno poznavanje programskih jezika kojima bi se služile u radu. Cilj takmičenja je razvijanje prototipa softverskog rešenja koje bi imalo primenu u obrazovanju. 

Takmičenje je koncipirano na način da učesnice nakon podele u timove od po četiri člana, imaju na raspolaganju osam sati rada kako bi razvile prototip softverskog rešenja. U pogledu upotrebe programskih rešenja učesnice neće imati nikakvih ograničenja, a svaki tim će dobiti i svoju mentorku, inženjerku švajcarskogNamicsa, koja će ih savetovati i pomagati im u radu.

Zadatak takmičarki biće da osmisle rešenje upotrebljivo u obrazovanju, a precizniji opis zadatka, učesnice će dobiti dva dana pred početak takmičenja. Odluku o pobedniku žiri će doneti prvenstveno na osnovu dva kriterijuma, originalnosti i primenjivosti aplikacije.

Nevena Sofranić, suosnivačica veb portala IT Girls, jednog od organizatora takmičenja, ističe:

Ocenjivaće se funkcionalnost, lakoća korišćenja i dizajn aplikacije, ali pre svega originalnost rešenja i jednostavnost njegove primene. Rešenje mora biti funkcionalni prototip, koji bi zaista mogao biti primenjen u realnom okruženju, a nakon završetka takmičenja, on će i ostati u vlasništvu njegovih kreatora.

Prijave počinju sutra, a otvorene su do 24. avgusta. Sve zainteresovane učesnice više informacija mogu potražiti ovde.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR