OWASP predavanje

27.02.2013.

OWASP predavanje će se održati u sredu 27. februara u učionici 61 na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu (Bulevar Kralja Aleksandra 73) sa početkom u 19 časova. Predavač će biti Ivan Marković, CTO kompanije Real Security IT International d.o.o. Open Web Application Security Project (OWASP) je međunarodna profesionalna organizacija koja okuplja firme, edukativne ustanove i profesionalce iz oblasti aplikativne bezbednosti. Cilj OWASP projekta je učiniti bezbenost aplikacija, osobito na internetu vidljivom, kako bi korisnici aplikacija bili upoznati sa rizicima i donosili ispravne odluke. 

Pod okriljem OWASP projekta rade se mnogi projekti koji imaju za cilj da unaprede aplikativnu bezbednost. Svi projekti su open source, odnosno projekti otvorenog koda i koji na slobodan način mogu da se koriste, kopiraju i modifikuju. Projekat OWASP Top 10 je postao de facto osnova za testiranje ranjivosti web aplikacija i gotovo svi skreneri ranjivosti podržavaju provere na ranjivosti navedene u pomenutoj listi.
Pored globalnih projekata, OWASP ima lokalne zajednice širom sveta. Trenutno postoji oko 250 lokalnih zajednica u više od 90 država sveta. Zadatak OWASP lokalnih zajednica je da učine računarsku sigurnost vidljivu na lokalnom nivou kroz organizovanje debata, predavanja i konferencija. OWASP lokalna zajednica u Srbiji funkcioniše od aprila 2012. godine i u proseku jednom u 2 meseca da organizuje predavanje o nekoj od tema iz sveta informatičke bezbednosti.

Predavanja

Predavanje će završiti seriju o OWASP top 10 ranjivostima i pokriće sledeće ranjivosti:

•A4: Insecure Direct Object References
•A8: Failure to Restrict URL Access
•A9: Insufficient Transport Layer Protection
•A10: Unvalidated Redirects and Forwards

Registracija

Učešće je besplatno a prisustvo možete potvrditi na mejl nikola.milosevic@owasp.org.

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR