Panel diskusija: “Gospodari Interneta – promena u upravljanju”.

10.04.2014.

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), u saradnji sa Centrom za promociju nauke, organizuje panel diskusiju na temu “Gospodari Interneta – promena u upravljanju” koja se održava u četvrtak, 10. aprila, u 11.00 časova u Centru za promociju nauke, sala na 2. spratu, Knez Mihailova 5, Beograd.  

Opis diskusije

Povod za ovaj događaj je odluka NTIA – Nacionalna administracija za telekomunikacije i informacije (agencija Ministarstva trgovine SAD) iz marta da započne ključnu fazu globalizacije u upravljanju Internetom, u kojoj on prestaje da bude pod kontrolom SAD. Tim povodom ICANN (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve) je pokrenuo globalni proces konsultacija o tome kako novi „multistejkholderski“ sistem upravljanja Internetom treba da izgleda. RNIDS je aktivno uključen u rad ICANN-a i u okviru svojih aktivnosti podstiče domaću internet zajednicu da se uključi u ovaj globalni konsultativni proces.

Učesnici

Moderator je Slobodan Marković, savetnik za IKT politike i odnose sa internet zajednicom u RNIDS-u.

U diskusiji učestvuju: Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, Vladimir Radunović, koordinator edukativnih i trening programa e-Diplomatije u “Diplo fondaciji”, Milan Janković, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL) i Marko Đorđević, programer i aktivista srpskog ogranka organizacije Internet Society (ISOC).

Registracija

Ulaz je slobodan, registracija nije potrebna.

Korisni linkovi

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR