Startap Akademija 3.0

18.10.2014.

Startap Akademija BeogradStartap Akademija, škola tehnološkog preduzetništva kroz koju su u poslednje dve godine prošli neki od najaktivnijih i najuspešnijih domaćih startapa, od danas i zvanično prima prijave za svoju treću generaciju. Ovogodišnja generacija Startap Akademije  počeće sa radom 18. oktobra, trajaće osam nedelja, i u njoj će svoje mesto naći ukupno trideset budućih preduzetnika. 

Startap Akademija

Kao i do sada, Startap Akademija je namenjena svim tehnološkim preduzetnicima i onima koji to žele da postanu, bez obzira na to da li su trenutno studenti, zaposleni ili su već započeli svoje preduzetničke karijere. Za učešće u programu nije potrebno prethodno preduzetničko iskustvo ili konvencionalno, fakultetsko obrazovanje – dovoljni su ideja i vizijadobar tim, i ambicija da kreirate tehnološke proizvode i usluge od globalnog značaja.

Tokom prve dve generacije Startap Akademije kroz program je prošlo oko šezdeset  polaznika koji su imali prilike da rade sa desetinama predavača i mentora regrutovanih iz redova uspešnih preduzetnika, startap edukatora i investitora. Polaznici Startap Akademije su pokrenuli devet startapa koji još uvek rade i rastu, a o njihovim uspesima često imate prilike da čitate na Startitu. Jedan od njih je i FishingBooker, koji će u septembru imati prilike da se predstavi Techcrunch Distrupt-u, jednom od najvećih svetskih startap događaja.

Kao i do sada, čvrsto verujemo da je najbolji način da naučite praktičan rad i da su najbolji učitelji preduzetništva baš preduzetnici koji su i sami prošli put pokretanja i vođenja startapa. Upravo zato će polaznici treće generacije Startap Akademije imati priliku da rade sa mnogim od najuspešnijih domaćih i evropskih preduzetnika i investitora.

Neki od mentora i predavača koji su do sada delili svoje znanje sa akademcima uključuju Salima Viranija, osnivača FounderCentric-a i Leancamp-a, Branka Milutinovića iz NordeusaDanijela Tenera (GrantTree/swombat) i Tak Loa (programski menadžer Techstars-a), a ove godine planiramo i neka nova lica o kojima ćete imati prilike da čitate u narednom periodu.

Prijave

Startap Akademija kreće sa radom 18. oktobra, trajaće osam nedelja, a predavanja će se održavati svakog utorka i četvrtka u popodnevnim i večernjim terminima, kao i subotama, kada nas očekuju celednevne radionice. Broj polaznika je ograničen na 30, a rok za prijavu je 24. septembar.

Cena programa je subvencionisana od strane pokrovitelja i prijatelja programa, a izabrani polaznici će plaćati participaciju u iznosu od 250 evra (za prijave do 7. septembra), odnosno 300 evra, u dinarskoj protivvrednosti na dan upisa.

Korisni linkovi

Zvanični sajt Akademije.

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR