Pokreni startap uz pomoć onih koji su već uspeli — 6. Startap akademija je besplatna, 20.000€ grant najboljima

31.10.2017. – 09.11.2017.

Kao što smo videli na trećem Znam da možemo, srpska IT industrija raste iz godine u godinu (mereno izvozom) a sasvim se lepo razvija i ono što se nadamo da će biti budućnost te industrije — startapi (mereno količinom investicija).

A kao i prethodnih pet godina, Startit organizuje Startap Akademiju, obrazovni program namenjen startapima u ranoj fazi razvoja koji za cilj ima ubrzanje razvoja domaće startap scene. Ove godine se uvode dve novine. Po prvi put je program besplatan za startape — troškove pokrivaju nacionalni partneri Startit Centara: Nordeus, Telekom Srbija, GoDaddy, Quantox i GameCredits.

Druga novina je da se grant od 20.000€ ove godine može dodeliti po nahođenju žirija, jednom ili više startapa, za razliku od prošlogodišnjeg izdanja gde su tri startapa ravnopravno delila novac.

Dosadašnji rezultati su sasvim OK, mada znamo da možemo i bolje. Kroz program Startap Akademije do sada je prošlo preko 100 učesnika koji su uzeli preko 2 miliona evra investicija, ostvarili preko 10 miliona evra prihoda, a prilično smo sigurni da se tek zagrevaju. 

Pokreni startap uz pomoć onih koji su već uspeli

Osnovna zamisao Startap Akademije jeste da startapima u povoju pruži priliku da “hakuju” edukaciju u oblasti poslovanja, razvoja proizvoda, marketinga i ostalih stvari ključnih za uspeh startapa, pre svega uz pomoć ljudi koji su već prošli kroz ceo proces građenja uspešnog biznisa iz Srbije.

Kao i prethodnih godina, domaći iskusni preduzetnici deliće svoje znanje i iskustvo na Startap Akademiji. Posebno smo srećni što će i osnivač i CEO FishingBookera, Vukan Simić, biti uz Ivana Aksentijevića i Vukašina Stojkova jedan od programskih direktora ove godine, a uvodno predavanje na prvom času 13. novembra održaće Branko Milutinović, su-osnivač i CEO komapnije Nordeus.

Iako je besplatna, ove godine će Startap Akademija imati najstrože kriterijume do sada — na program će biti primljeni samo startapi sa demonstriranom posvećenošću, inovativnim idejama i osnivačima motivisanim na mukotrpan rad koji je potreban za razvijanje ambicioznog biznisa.

Program se održava dva puta nedeljno — ponedeljkom i sredom od 18.30h do 21h. Traje tri meseca, od 13. novembra do 1. marta (uz pauzu za praznike), i održavaće se u prostorijama Startit Centra u centru Beograda.

MTS ubrzanje iliti 20.000€ za najbolje

Nakon značajnih rezultata prethodne godine, MTS će i ove godine dati grantove u ukupnom iznosu od 20.000 evra za startape koji najviše obećavaju i kojima je grant najpotrebniji. Prošle godine dobitnici su bili startapi Balloonera, AddTag, i Cactomain, a ove godine se uvodi i mogućnost da se grant podeli na više timova ili ograniči na samo jedan.

Prijavi svoj startap

Prijave su otvorene do 9. novembra, a možete se prijaviti putem forme ovde.

Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici Startap Akademije.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR