Pošto kila ideje? IdejaX festival o oglašavanju

30.05.2011.

U Zagrebu je 26. i 27. maja u organizaciji IAB Hrvatska održan IdejaX festival oglašavanja. Ekipa iz Fast Bridge agencije nam je obezbedila  kotizaciju za ovaj događaj tako je ovo bilo prvo IT dešavanje koje smo posetili u Hrvatskoj. 

Razlozi zbog kojih sam otišla na IdejaX festival:

  • da pohvatam tips & tricks za sve veći broj događaja koje mi organizujemo
  • da upoznam ekipu iz Hrvatske
  • da čujem neko zanimljivo predavanje
  • da uživam u Zagrebu

Tips & tricks za organizatore konferencija

Jedna od onih stvari koji su postale standardne na IT Događajima je blogerski sto, dovoljan broj utičnica i dobra ekipa koja prenosi utiske sa događaja. Očekujte tako nešto i na How To Web-u 🙂

I ovaj događaj mi je još jednom pokazao koliko dobar nestandardni prostor može da doprinese pozitivnom utisku. IdejaX je održana na Zagrebačkom Velesajmu i uz dobro odrađen deo za klopu i chill out, sponzori koji su se potrudili da osmisle interesantne štandove (Limun.hr je pravio limunadu, bilo je jagoda sa šlagom, vina…) učinili su da pauze ugodno prođu 🙂

Jedina veća zamerka na prostor je klima koja je loše radila u dvorani 1 (definitivno veoma bitna stvar, naročito za konferencije koje se održavaju u letnjim mesecima).

Internet u Hrvatskoj

Imam utisak da mnogo češće nego ranije za svaki potencijalni posao o kojem razgovaram sa kolegama dobijam pitanje: A kakvo je stanje na tom polju u Hrvatskoj? Da li znaš nekoga ko može da taj posao da uradi za tržište Hrvatske? Definitivno je postalo veoma važno da znate ko se u regionu bavi ovim poslom i kako su slični projekti prošli u susednim zemljama tako kada god imate priliku posetite neki оvakav događaj i upoznate ljude.

“Čovek od vina” na IdejaX

Zvanični blogeri konferencije bili su Nebojša i Ivan koji su prenosili uživo događaj i fenomenalno odradili svoj posao tako da ako vas interesuje kako su prošla sva predavanja pročitajte njihove utiske, a ja ću se ovde samo kratko osvrnuti na predavanje “čoveka od vina” Gary Vaynerchuk. Mislim da je ovo prvi put da sam na nekoj konferenciji u regionu slušala predavača tog kalibra. Da li je Gary rekao nešto revolucionarno novo što do sada nismo znali? Verovatno ne ali način na koji je on održao predavanje izdvaja ga od svih ostalih. Gary je govorio jasno i glasno sa puno primera, ubacivanjem dobrih fazona koji su držali pažnju sve vreme.

Svi oni koji su prošli neki od seminara za javni nastup ili držali predavanje pred punom salom znaju koliko je teško animirati i 20 ljudi da učestvuju, a ne učesnike konferencije kojih je bilo možda 100 u sali. Kada uspete da toliki broj učesnika stalnim postavljanjem pitanja držite uključene onda ste pravi profesionalac.

Nebojša je za Netokraciju uradio i intervju pa pogledajte kada Gary spava i hoće li  investirati u Evropu.

 

Sunčan Zagreb

Kada neko iz naše ekipe krene sam na događaj koji je van Beograda to ima i dobre i loše strane. Jedna od onih dobrih je što kada niste na predavanjima možete da se  izgubite u nepoznatom gradu, pešačite satima i potpuno uživate u sunčanom danu. Za takvu avanturu dovoljan je ranac na leđima, udobne patike i nešto parica da platite hostel. Dugo nisam uživala u kafici kao u bašti Arheološkog muzeja u Zagrebu, Kiki bonbonama  i koncertu nepoznatog rok benda kao na trgu bana Jelačića.

Lepa dva dana u Zagrebu, a na povratku otkriveno još jedno mnogo dobro mesto koje ne smete da propustite kada se vraćate iz Hrvatske. Čim pređete granicu na prvom isključenju sa desne strane imate mali putić kroz šumicu koji vodi do Morovića, lovišta sa sjajnim restoranom gde se služi genijalan gulaš od divljači.

 

Fotke by Nikola Krajačić/Netokracija

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR