Predstavljanje organizacije JavaSvet

27.07.2011.

U galeriji O3ONE-u će se u sredu, 27. jula 2011. godine u 20:30 održati predstavljanje organizacije JavaSvet u okviru Beogradskog festivala novih komunikacija (B-link 2011) koji se održava šesti put za redom. Povod za okupljanje je nova Java verzija – Java 7, a prisutni će moći da se upoznaju sa aktivnostima ove organizacije i njihovim članovima.

 

JavaSvet je otvorena Java zajednica, za otvorene Java ljude. Nastanak i razvoj prati ideja o formiranju aktivne organizacije Java programera i firmi koje se bave Javom, radi efikasne razmene znanja, ideja i dragocenog iskustva. JavaSvet radi i na tome da okupi kvalitetna, moderna i pouzdana rešenja i projekte zasnovane na Java tehnologijama.

Ovo okupljanje se organizuje povodom izlaska Java 7, nove verzije najpopularnije programerske platforme na svetu. Publika će moći da čuje zanimljiv pregled istorije Java platforme, kao i da se podseti samih početaka i ideja kojima je bio vođen nastanak ove tehnologije. Takođe će biti reči i o JavaSvet zajednici – misiji, istoriji, kao i planovima za budućnost. Razgovaraćemo i o novim mogućnostima koje donosi Java 7 platforma, a poslednji deo predstavljanja biće posvećen OSS inicijativama iz Srbije.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR