Jun 4

Projekti otvorenog koda “cp6Linux” i sistem za upravljanje dokumentima implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo biće predstavljeni u sredu 4. juna u Velikoj sali Privredne komore Srbije (Terazije 23, Beograd) u 12 časova.

 

cp6Linux je distribucija Linux operativnog sistema koja bi trebalo da bude potpuno lokalizovana na srpski jezik i prilagodjena upotrebi u kućnom, poslovnom i školskom okruženju. Zasnovana je na popularnim Debian i Ubuntu distribucijama i dolazi u tri varijante: Cp6Linux 2008 edicija za kućne korisnike, edicija za poslovne korisnike i edicija za učenike i studente. Lokalizacija nije ograničena na ovu distribuciju već će biti primenjiva i uz svaku drugu distribuciju ovog operativnog sistema.

Sistem za upravljanje dokumentima, baziran na Alfresko platformi, uspešno je implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo. Izradjen je sa najpoznatijim tehnologijama otvorenog koda, potpuno proširiv i prilagodljiv različitim poslovnim potrebama. U okviru implementacije u Ministarstvu, Alfresko platforma je lokalizovana na srpski jezik.

Ulaz na prezentaciju ovih projekata otvorenog koda je slobodan.

URL

Zvanična najava

Tags:

± Interesantno?  
 Loading …