Maj 27

EUnet organizuje prezentaciju svog novog servisa – Grid Hostinga, koji zvuči kao otelotvorenje buzzwordova tipa virtualizacija i cloud computing u domaćim uslovima. Događaj je zakazan za 27. maj 2009. godine u Beogradu sa početkom u 13:30h na “tajnoj lokaciji“. Imajući u vidu rezervisani termin nemojte očekivati žurku iznenađenja, verovatno je u pitanju dilema rezervacija manje/veće sale u zavisnosti od broja prijava.

Update: Prezentacija će se održati u prostorijama EUnet College-a, u Zmaj Jovinoj br. 3.

 

Grid Hosting predstavlja sledeću generaciju hosting servisa koja je nastala kao rezultat cloud computing revolucije, predvodjene od strane velikih kompanija kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. U pitanju je model zasnovan na 3Tera AppLogic tehnologiji koja omogućava da se korišćenjem mreže servera (nodova) kreira jaka hardverska platforma koja dozvoljava fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima. Ovaj koncept omogućava da se pojedinačnom korisniku dodeli željena količina memorije i procesorskog vremena, kao i prostora na disku, u zavisnosti od trenutnih potreba korisnika. Na taj način se vrši fina granulacija i korisniku se garantuje određeni nivo resursa koje plaća.

Biće predstavljena dva tipa Grid Hosting rešenja:

 • Virtuelni Grid Serveri (VGS) – servisi i aplikacije koji koriste resurse EUnet Virtuelnog Data Centra
 • Virtuelni Data Centar (VDC) – moguænost da sami organizujete i upravljate sopstvenom mrežom virtuelnih grid servera

Agenda

 • 13:00 – Registracija
 • 13:30 – Uvod u Grid tehnologiju
  • EUnet Virtualne Aplikacije
  • Vaš sopstveni Virtuelni Data Centar
 • 14:00 – Praktična primena – demonstracija
 • 14:30 – Diskusija

Predavači

 1. Željko Tomić, Network Operation Center (NOC) System Engineer i
 2. Andrea Prunić, Hosting System Engineer.

“AppLogic@EUnet” prezentacija će biti pretežno tehničkog karaktera i prvenstveno je namenjena Web Developer-ima i Project Manager-ima koji se bave izradom i razvojem web aplikacija, ali i svim zainteresovanim inženjerima i menadžerima informacionih tehnologija.

Prisustvo je besplatno a u pauzi predavanja učesnicima će biti podeljeni prigodni pokloni.

Broj mesta je ograničen, te je za prisustvovanje događaju neophodno popuniti formular do 25. maja 2009. godine, nakon čega ćete biti obavešteni i o lokaciji na kojoj se cela ova priča dešava.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja