“Programerska dilema – Otići ili ostati u Srbiji” panel diskusija u Novom Sadu

27.11.2015.

Coding Serbia zajednica organizuje 27. novembra u 19h u Kulturnom centru Novog Sada panel diskusiju na temu “Programerska dilema – otići ili ostati u Srbiji”. 

Iako dosta dobro žive u Srbiji, veliki je broj programera koji se odlučuje da emigrira u neku od stabilnijih zapadnih zemalja.

Na ovom panelu biće reči o pozitivnim i negativnim aspektima ove odluke, procedurama za dobijanje radnih i iseljeničkih viza i izazovima koji prate ovaj proces. Na pitanja vezana za ovu temu odgovor će pokušati da daju četvorica panelista na osnovu svojih iskustava.

Miloš Grubješić je živeo u Japanu i vratio se u Srbiju, radi kao freelance programer. Saša Popović je partner i CEO u firmi VegaIT Sourcing iz Novog Sada. Aleksandar Putnik, programer iz firme Codecentric,  je upravo u procesu sređivanja papira i priprema za odlazak u Nemačku sa porodicom, gde će raditi za istu firmu. Bojan Keča uskoro odlazi za Kanadu, takođe je programer.

Organizatori su odlučili da ovog puta naprave panel diskusiju jer je sama tema takva da zahteva razgovor i odgovore na pitanja.
Moderator panela je Ivan Ćosić, vlasnik agencije Plain&Hill, dizajner, kreativac, bloger i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama uključujući i TEDx konferencije na kojima je predavao dva puta.

Pošaljite svoja pitanja do 25. novembra porukom na Meetup grupu, a organizatori će se potruditi da dobijete odgovore.

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR