Programersko takmičenje – Hackathon

15.03.2014.

Studenti Računarskog fakulteta organizuju prvi Hackathon, nadmetanje u programiranju u trajanju od 24 sata, pod sloganom “Make web, not war”, 15. marta 2014. godine na Računarskom fakultetu.

Takmičenje je organizovano od strane nezavisnog tima studenata sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja. Reč je o timskom takmičenju studenata, gde će svaka ekipa imati 24 sata da napravi web aplikaciju na zadatu temu.  

Prijave timova počinju od 20. februara na zvaničnoj web strani www.hackathon.rs.

Za svaku ekipu će biti obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i neograničene količine hrane i pića u toku trajanja samog takmičenja. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u više različitih kategorija (kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost, lakoća korišćenja), a sve članove najbolje plasiranih timova očekuju vredne nagrade.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznali su Microsoft Development Center Serbia, Belgrade Venture Forum, kao i kompanije Infobip i Devana Technologies(raniji naziv: Prelovac media), koji su sponzori takmičenja.

Korisni linkovi

http://www.hackathon.rs/

https://www.facebook.com/HackathonRS

https://twitter.com/HackathonRS

Kontakt osobe

Ljiljana Bjeličić, pr RAF-a, [email protected]

Filip Stanisavljević, organizator Hackathon-a, [email protected]

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR