Prvi Hakaton u Nišu

30.11.-0001.

Počelo je prijavljivanje za prvi Hakaton na jugu Srbije, koji će se održati 22. i 23. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu. 

Hakaton predstavlja timsko takmičenje programera, na kome svaka ekipa ima zadatak da napravi aplikaciju na zadatu temu za samo 24 sata. Ovoga puta, pored takmičarskog dela, učesnike očekuju i dva zanimljiva predavanja koja će održati kompanije Nordeus i Webius Group.

Poziv je otvoren za četvoročlane timove, a na osnovu prijava biće izabrano osam timova koji će dobiti priliku da se takmiče. Tema će učesnicima biti otkrivena na samom početku takmičenja, a za izradu aplikacije moći će da koriste tehnologiju koju sami izaberu.

O ocenama će odlučivati stručni žiri, koji će činiti doc. dr Aleksandar Milosavljević i mr Vladan Mihajlović sa Elektronskog fakulteta, kao i predstavnik jedne od kompanija koje su podržale ovaj događaj. Kriterijumi za ocenjivanje biće dizajn, upotrebljivost, kvalitet koda i inovativnost aplikacije. Članove tri najuspešnija tima očekuju i vredne nagrade.

Članovi studentske organizacije SICEF, organizatori ovog događaja, navode da je glavni cilj Hakatona podsticanje inovativnosti i kreativnosti kod učesnika, ali i sticanje praktičnog iskustva.

Registracija

Više informacija, kao i prijava za takmičenje, mogu se naći na sajtu sicef.info/hakaton
Prijavljivanje traje do 1. novembra.

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR