Prvi MobileMonday Srbija

29.11.

Prvi MobileMonday u Srbiji će se održati 29. novembra 2010. godine od 18h, u prostorijama centra Leonardo, u Beogradu. Ovaj događaj će okupiti profesionalce iz oblasti telekomunikacija, sa fokusom na mobilne tehnologije, druženje i networking, a biće održano i nekoliko predavanja o trendovima u mobilnim tehnologijama i mobilnoj naplati.  

Mobile Monday ima cilj da:

  • Razvije otvorenu, nezavisnu platformu za inovacije u sektoru mobilne telefonije
  • Olakša povezivanje malih i velikih kompanija i pojedinaca u industriji
  • Omogući partnerstva između domaćih i međunarodnih organizacija
  • Predstavi inovativne vizije, trendove, studije i prognoze sa tržišta mobilne telefonije
  • Pruži priliku lokalnim članovima da efektivno učestvuju u globalnim inicijativama

MobileMonday je nastao u Helsinkiju 2000. godine i on predstavlja otvorenu platformu putem koje se povezuju profesionalci u industriji mobilne telefonije – vizionari, developeri i uticajni pojedinci. MoMo događaji im pomažu da iskoriste poslovne prilike, sarađuju nezavisno od brendova i granica i razgovaraju o tržišnim trendovima.

Zvanični pokrovitelj prvog MoMo događaja  je jedan od najvećih svetskih proizvođača mobilnih telefona, Nokia. Posetioci će moći da isprobaju nove modele Nokia uređaja i razgovaraju sa predstavnicima kompanije, a Karl Pletschko, developer marketing menadžer će prisutne upoznati sa Qt razvojnim okruženjem za Nokia telefone.

Pristup Internetu će obezbeđivati Orion Telekom.

Predavači

Alex Čović

U IT i e-commerce vodama od 2004e. Poslednje dve godine pomaže kompaniji Fortumo na širenju dostupnosti rešenja za mobilnu naplatu u centralnoj Evropi i SEE regionu.

O čemu predaje: Mobilna naplata: Šta podrazumeva, kako funkcioniše, i zašto bi to trebalo da vas zanima.

Saša Stamenković

Rođen 1965. godine u Leskovcu. Diplomirao na ETF u Beogradu, poseduje bogato 20-godišnje radno i menadžersko iskustvo u telekomunikacijama, stečeno radom u održavanju, planiranju i investicionoj izgradnji u “Telekomu Srbija”. Već pune tri godine uspešno piše blog Svet telekomunikacija, prati i analizira stanje i dešavanja na tržištu telekomunikacija, a posebno nove tehnologije i njihov uticaj na korisnike telekomunikacionih usluga.

O čemu predaje: Predavanje o novim mobilnim tehnologijama, rastu mobilnog broadbanda, trendovima koje donose nove mobilne tehnologije i uticaju njihove implementacije na korisnike. Biće analizirana i trenutna situacija na mobilnom tržištu, trenutne potrebe, navike i zahtevi korisnika, očekivanja za budućnost, naročito u sferi mobilnog broadbanda.

Prijave

Prisustvovanje MobileMonday događajima je potpuno besplatno, zahvalni smo ukoliko se registrujete kako bismo mogli da planiramo eventualno veći prostor i količinu hrane/pića i wirelessa 🙂

Lokacija

Multimedijalni centar Leonardo, ulica Kraljice Natalije broj 21. Dve garaže u neposrednoj blizini, pogledajte mapu, ili sajt Leonardo centra. Organizatori Mobile Monday u Srbiji realizuju organizacije NIIT (organizatori biZbuZZ konferencije) i SEEICT (poznatiji kao IT događaji). Ako vas interesuje, pogledajte više detalja.

Korisni linkovi

Autor: Vladimir Trkulja


DODAJ KOMENTAR