“Izazov za tebe – rešenje za zajednicu”

25.04.2013.

Radionica “IZAZOV ZA TEBE – REŠENJE ZA ZAJEDNICU” održaće se u četvrtak 25. aprila sa početkom u 14:45h u Ustanovi kulture Stari Grad Parobrod. Izazovi su kampanja i takmičenje koje se sprovodi u okviru community boost_r portala. Traže se najbolje ideje za web ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. Izazove organizuju Fundacja TechSoup (Poljska), Dokukino (Srbija, BiH), Zašto ne (BiH) i IPKO Fondacija (Kosovo) uz podršku National Endowment for Democracy. 

Izazovi su otvoreno takmičenje za najbolje projekte koji se oslanjaju na nove tehnologije, a koji uključuju zajednicu u promene. Ako imate ideju kako da iskoristite internet da promenite svoju zajednicu – ovo je vaša prilika!

Poziva se IT zajednica da učestvuje u ovoj akciji, kako bi već tokom radionice počeli da rade na idejama sa kojima bi konkurisali na poziv. Ovo je prilika da i developeri kroz promociju tehnologije, a u službi građanstva, učestvuju u procesima povećanja transparentnosti i odgovornosti nosilaca javne vlasti u region u Zapadnog Balkana.

Prijava projekata

Prijava projekata traje tokom aprila i maja, kao i javno glasanje koncepata u razvoju. Svi podneti projekti će biti postavljeni u galeriji projekata i dostupni za javnu debatu. Nakon glasanja, na osnovu kojeg će se napraviti uži izbor, žiri će uzeti u obzir komentare i svu interakciju kako  bi sastavio listu finalista. Sedam finalista po zemlji će biti u timu sa programerima koji će razviti funkcionalnu specifikaciju na osnovu koje će projekat biti razvijen na Code sprints tokom maja.

Tokom 48 sata Code Sprinta, pobednički sajtovi i/ili aplikacije će biti izrađeni i pripremljeni za lansiranje krajem juna. Na završnom događaju, od ukupno 27 projekata biće izabrano najboljih 9 (po tri iz svake zemlje) koji će dobiti finansijski grant i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešnije startovanje projekta.

Prijekat možete prijaviti ovde.

Agenda

14:45h Registracija učesnika
15:00h Prvi deo – Šta su Balkanski izazovi? Ko može da učestvuje i koja je procedura prijavljivanja? (Bojana Šekeljić (skype), Anna Kuliberda(skype) i Strahinja Mavrenski)
16:30h Pauza
16:45h Kako novi mediji mogu da pomognu da se promeni zajednica? (Darko Soković I Jovana Tripunović)
17:30h Zajedno ćemo brainstoormig-ovati ideje. (Darko Soković i Jovana Tripunović)

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR