April 24April 27

U organizaciji Centra za nove medije_kuda.org, Demokratskog omladinskog foruma Brandenburga i Omladinskog centra CK13 od 24 do 27. aprila, 2009. godine biće održana radionica novomedijskog aktivizma. Namenjena je svima onima koji žele da nauče kako da kreiraju i održavaju web sajt pomoću Free and Open Source alatki, a pohađanje radionice je uz prethodnu prijavu besplatno.

 

Radionice novomedijskog aktivizma će obuhvatiti predstavljanje i savladavanje Drupal-a, besplatnog softvera i složenog sistema otvorenog kôda posvećenog zajedničkom radu i saradnji veće grupe korisnika putem Interneta, diskusijama, neograničenoj participaciji, pristupu informacijama i kooperaciji na zajedničkim idejama.

Drupal je besplatan softver koji omogućava pojedincima ili grupama da na jednostavan način objavljuju, održavaju i organizuju veliku količinu različitog sadržaja na svom web sajtu. U pitanju je vrlo fleksibilna platforma koja omogućava primenu različitih modula, kao što su: Content Management Systems, blogovi, forumi, peer-to-peer networking, newsletters, podcasting, galerije slika, aplodovanje i daunlodovanje fajlova i još mnogo više.

Radionice novomedijskog aktivizma će obuhvatiti dva koraka:

  1. Savladavanje Drupal-a i kreiranje sopstvenog web sajta u toku trodnevne radionice
  2. Besplatan hosting kreiranih web sajtova

Predavači na novomedijskim radionicama dolaze iz Berlina i iskusni su aktivisti posvećeni strategijama delovanja protiv rasizma i antisemitizma u Brandenburgu, koja bazira svoje aktivnosti na edukaciji, umrežavanju, interkulturalizmu i povezivanju omladinskih projekata i inicijativa, pre svega, kroz upotrebu novih medija. Radionica će biti održana na engleskom jeziku.

Broj polaznika je ograničen, kao i broj raspoloživih računara. Organizatori pozivaju potencijalne polaznike da, ukoliko je moguće, na radionicu donesu svoje laptop računare.

Pohađanje radionice je besplatno.

Prijave slati na office@kuda.org, do srede 22. aprila, a prijave treba da sadrze: ime i prezime, e-mail i telefonski kontakt i vrlo kratku biografiju/motivaciju potencijalnih polaznika radionice.

Korisni linkovi

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Vladimir Trkulja