Radionica: Virtuelizacija servera

21.11.2011.

DatatekDatatek i HP organizuju besplatnu radionicu na temu virtuelizacije servera koja će se održati u ponedeljak, 21. novembra 2011. godine sa početkom u 10h, u prostorijama kompanije Itipo u ulici Milutina Milankovića 11a, na Novom Beogradu. Na radionici će biti predstavljene i demonstirane funkcionalnosti Citrix XenServer rešenja.

Update: Usled velikog interesovanja, organizovan je još jedan termin za radionicu – 28. novembra.

 

Citrix Systems je jedna od vodećih kompanija u svetu koja se bavi virtuelizacijom IT resursa, a njeno rešenje za virtuelizaciju servera XenServer u poslednjih godina beleži značajan rast u pogledu broja korisnika s obzirom na sve prednosti koje sa sobom nosi. Pored toga, HP konsultant će objasniti značaj HP storage rešenja i laku integraciju sa Citrix XenServer-om.

Teme koje će biti pokrivene:

  1. Instalacija  XenServer-a
  2. Aktiviranje licence
  3. Kreiranje XenServer pool-a
  4. Kreiranje storage repository-ja
  5. HP storage kao podrška za XenServer
  6. Podešavanje opcije High Availability
  7. Instalacija vSwitch-a
  8. Dodavanje XenServera u Active Directory
  9. XenServer Web Self Service
  10. 10. Backup

Vreme i mesto održavanja:

Prezentacija će biti održana u prostorijama kompanije Itipo u ulici Milutina Milankovića 11a (poslovni centar GTC Skver), 3. sprat u delu zgrade S1, u ponedeljak, 21. novembra u period od 10-15h. Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite s obzirom da je broj mesta ograničen. To možete učiniti putem e-maila (milena@datatek.rs), ili telefonom na broj: 011 3983-369.

Korisni linkovi

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR