Oktobar 20

U Zagrebu se 22. oktobra 2009. godine organizuje web radionica WordPress + jQuery za dizajnere. WordPress i jQuery radionica za dizajnere namenjena je web profesionalcima koji žele da savladaju jedan od najpopularnijih CMS-ova današnjice, WordPress i najpopularniji framework za oblikovanje interaktivnog sloja, jQuery!

 WordPress je jedan od danas najpopularnijih open source sistema za upravljanje sadržajima kojeg koriste CNN, The New York Times, Dell te Wall Street Journal Law. Jednostavnost ovog CMS-a čini ga popularnim među web dizajnerima. Kako biste ga koristili na kompleksnijim projektima naučiti ćete što sve možete kao web dizajner učiniti osim izraditi WordPress temu.

jQuery je JavaScript library koji naglašava interakciju između JavaScripta i HTML-a. U međuvremenu prihvaćaju ga i Microsoft i Nokia, prihvaćanjem jQuerya u Microsoft Visual Studio odnosno Nokijinu Web Run-Time platformu.

Šta ćete naučiti na radionici:

Naučiti ćete gotov dizajn pretočiti u funkcionalnu web stranicu pogonjenu WordPressom sa kašičicom jQuerya za bolje korisničko iskustvo:

 • priprema i instalacija WordPressa;
 • izrada teme (dizajna) za WordPress;
 • pisanje jednostavnih funkcija za ispis;
 • upotreba WordPress plug-inova;
 • uvod u osnovno funkcioniranje jQuery frameworka;
 • primena funkcionalnih i estetskih mogućnosti unapređenja interfejsa;

Program

08:00-08:30 dolazak + prijave
08:30-08:45 Dobrodošlica, kratki uvod
08:45-09:45 WordPress: Teoretski uvod i izrada koncepta projekta
09:45-10:00 pauza + kava
10:00-11:30 WordPress: Priprema radne okoline i definiranje zadataka
11:30-13:00 WordPress: Praktična, invidualna izrada WordPress stranice
13:00-14:00 pauza + ručak
14:00-15:30 jQuery: Uvod u jQuery i primjeri upotrebe
15:30-17:00 jQuery: Implementacija kroz praktičan rad
17:00-17:15 pauza + kava
17:15-18:00 Otvorena diskusija, pitanja i dojmovi
18:00 geeks night out

Radionicu će voditi:

 • Alen Grakalić
  Radeći uglavnom za strane klijente, ali i na vlastitim komercijalnim projektima, Alen Grakalić razvio je pozamašno iskustvo u svim segmentima razvoja web stranica. Uz portfolio od preko 500 radova, za sebe tvrdi da je prvenstveno web standards praktičar.

  Međunarodno poznat i priznat kao pokretač, urednik i autor web standards portala Css Globe. Alen je mnogim web profesionalcima postao glavni izvor najnovijih vesti o web standardima koje objavljuje ne samo putem portala, već i Twitter profila @cssglobe, gdje ga prati preko 7500 ljudi.

 • Marko Dugonjić
  Ekspert na područjima web standarda i user experience dizajna, Marko Dugonjić je učestvovao na brojim projektima, od mikro stranica do visokoposjećenih portala (QBN, Krop, Coolinarika, Tulumarka, Ezadar, Croportal). Razvio je nekoliko svetski poznatih tehnika i metoda za oblikovanje web sučelja.

  Na osobnim web stranicama, maratz.com, objavljuje članke vezane za razvoj weba u obliku vodiča, praktičnih saveta i gotovih primera. U promociji web standarda i važnosti korisničkog iskustva učestvuje i kroz aktivnosti na najpopularnijem hrvatskom strukovnom portalu mi3dot.org. Brze vesti o temama kojima se bavi možete naći na njegovom Twitter profilu, @markodugonjic.

Kako je bilo na prethodnoj web radionici možete pročitati kod nas na sajtu.

Kotizacije i prijava

Za studente, mlađe od 21. godinu i prvih 10 prijavljenih cena je 1 200 kn + PDV.

Redovna cena je 1 500 kn + PDV a za goste iz inostranstva cena je 255 evra.

Za radionicu se možete prijavi popunjavanjem formulara.

Korisni linkovi

Sajt web radionice

Share and Enjoy:

Tags: , ,

Autor: Jelena Rakić