Radionice posvećene procesima razvoja igara u Novoj Iskri

25.02.2016.

Nova Iskra poziva sve zainteresovane dizajnere, 3d artiste i programere da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom Prune Games iz Beograda, program #gamedev is not (that) hard se održava 25. i 27. februara i donosi jedno zanimljivo predavanje i dve radionice. 

Predavanje Hernana Lopeza How to start making games… and how to finish them održaće se u četvrtak 25. februara u 17:30h u Novoj Iskri. Predavanje će dati uvid u ceo proces razvoja igara – kako početi sa razvojem igara i još važnije kako ih završiti. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku i otvoreno je i besplatno za sve posetioce.

U subotu 27. februara, obe radionice će biti paralelno održane u prostoru Nove Iskre. Radionicu namenjenu dizajnerima i grafičkim umetnicima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games. Radionice mogu biti zanimljive i hobistima i drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja.

Na radionici naslovljenoj Character Concept Art Workshop biće istražene osnove procesa kreiranja concept arta za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara. Radionica je namenjena dizajnerima i svima koji vole da crtaju i modeluju, bez obzira na to koju tehniku koriste, a može biti zanimljiva i game developerima koji  žele da bliže razumeju dizajnerski proces. Radionica će se voditi na engleskom jeziku.

Na radionici namenjenoj programerima naslovljenoj HTML5 Game Development Basics, Pavle Goloskoković će demonstrirati proces razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici radionice upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i organičenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta.

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem online formulara . Radionice će se održatiu subotu, 27. februara od 10 do 18 časova, a kotizacija iznosi 2.000 RSD po osobi. Više informacija možete pronaći na ovom linku.

 

Autor: ITD Ekipa


DODAJ KOMENTAR